Partidul i-a dat lui Marius Poll direcţiunea Colegiului Naţional „Cuza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a înlocuit-o de ieri în fruntea Colegiului pe Alina Măiereanu, decizia fiind luată de colegiul de administraţie al Inspectoratului Şcolar.

Depolitizarea sistemului de învăţământ românesc este o sarcină imposibil de realizat de decidenţii politici din ţara noastră.

Afirmaţiile liderilor USL, că noi nu vom fi ca cei care au fost înaintea noastră, pălesc în faţa realităţii. Exemplul Colegiului Naţional „Al. I. Cuza", una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Vrancea este poate cea mai bună dovadă că în faţa politicului nu poţi să te pui.

Aici a fost instalat la conducerea liceului, ieri, profesorul de matematică Marius Poll, care a mai deţinut această funcţie şi în perioada 1997-2006.

Surse din inspectoratul şcolar spun că Marius Poll, membru al PSD, a făcut în ultima perioadă presiuni asupra colegilor săi de partid să-i dea o funcţie de conducere. Nu a fost să fie la Inspectoratul Şcolar, nici la Casa Corpului Didactic, aşa cum şi-ar fi dorit, acesta fiind răsplătit cu postul de director tocmai la Colegiul unde predă.

Nu ştim ce argumente au avut şefii ISJ pentru a o schimba pe Alina Măiereanu din funcţie, o profesoară neînregimentată politic, care reuşise în ultimii doi ani să rezolve problemele de comunicare din cancelaria Colegiului „Cuza", dar ştim sigur că numirea lui Marius Poll la acest liceu nu va face decât să tulbure atmosfera de acolo.

În luna mai, un grup de 33 de profesori de la Cuza a lansat un apel candidaţilor în alegeri prin care atenţionează că prezenţa politicului în şcoală sub forma numirilor politice la conducerile unităţilor de învăţământ duce la o stare de tensiune permanentă şi de profunde nemulţumiri ale cadrelor didactice.

„Considerăm că actul managerial al unităţilor şcolare trebuie să se facă de către oameni competenţi şi nu de cei numiţi pe unicul criteriu al carnetului de partid, în simulacre de concurs. Şcoala trebuie să rămână în afara disputelor politice, iar alegerea managerilor ei trebuie decisă transparent, în concursuri organizate corect, ţinându-se cont şi de părerea colectivului de cadre didactice, întrunit in Consiliul Profesoral. Nu putem să ne desfăşurăm activitatea eficient într-un cadru tensionat permanent de schimbările pe criterii politice ale celor ce administrează interesele şcolii. De aceea solicităm ca viitorii reprezentanţi ai cetăţenilor oraşului Focşani şi ai judeţului Vrancea, aleşi în urma alegerilor din 10 iunie, Primar, Consilieri locali, Preşedinte de Consiliu Judeţean şi Consilieri judeţeni, să nu facă presiuni în numirea pe criterii politice a directorilor de unităţi şcolare şi să facă demersurile necesare pentru organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de directori, pe baza Legii Educaţiei Naţionale. Numirile cu delegaţie, folosite de multe ori ca mijloc de eludare a concursurilor, nu sunt o soluţie de management eficient şi pot introduce în şcoli surse de tensiune care să afecteze bunul mers al actului educaţional", se arată în apelul semnat de cei 33 de dascăli.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite