Parcurile „Nicole Bălcescu“ şi „Teatru“ rămân în suferinţă şi în acest an. Primarul acuză Agenţia de Mediu că-i pune piedici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Bălcescu este în suferinţă de mai mulţi ani
Parcul Bălcescu este în suferinţă de mai mulţi ani

Pentru parcul "Bălcescu" lucrările sunt estimate la aproximativ 1,3 milioane de ei, iar pentru parcul "Teatru" la 512.540 de lei.

Primăria Focşani se arată neputincioasă în reabilitarea celor două parcuri mari ale municipiului, "Nicolae Bălcescu" şi "Teatru".

Au trecut trei ani de când actualul edil şi-a făcut o prioritate din acest subiect, dar realizarea efectivă a investiţiei este încă departe. De vină ar fi, în opinia primarului Cristi Misăilă, birocraţia celor de la Protecţia Mediului, care întârzie foarte mult eliberarea avizului de mediu. 

"De aproximativ un an şi jumătate ne chinuim să obţinem avizul de mediu. Este o investiţie şi o lucrare care va modifica structura spaţiului verde în cele două parcuri şi domnii de la Agenţia de Mediu pun tot felul de condiţii. Am senzaţia că mai sunt şi unii care vor să ne pună piedici pe acolo. În loc să ne consilieze de la bun început, să ne spună cum trebuie să fie documentaţia pentru a obţine într-un timp cât mai scurt acest aviz, ne tot... Ducem o documentaţie, ne spun că mai trebuie un document, ca la noi în România. Nu ne spun de la bun început tot ce trebuie adus pentru a obţine avizul”, a spus primarul Misăilă în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit acestuia, obţinerea unui aviz de mediu nu ar trebui să dureze mai mult de şase luni dacă există documentaţia completă, de aici şi nemulţumirea sa că de un an şi jumătate se analizează aceste proiecte. În replică, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului susţine că Primăria Focşani a depus documentaţia pentru avizul de mediu la cele două parcuri abia acum patru luni.

"Documentaţia a fost depusă la sfârşitul anului trecut, pe 27 decembrie, din ce îmi aduc eu aminte. Reabilitarea unui parc nu este chiar o investiţie minoră, iar documentele trebuie să fie făcute bine. Nu suntem noi care decidem tot, este o comisie de analiză tehnică, din care fac parte foarte multe instituţii, care se întâlneşte în fiecare săptămână. Noi chiar i-am îndrumat pe cei de la Primărie cu informaţii necesare, le-am stat la dispoziţie, însă documentaţia nu o putem face noi. Sunt etape peste care nimeni nu poate să sară", ne-a declarat Valentin Logodinschi, directorul Agenţiei de Mediu Vrancea.

Primăria Focşani a prevăzut bani în buget şi în acest an bani pentru reabilitarea celor două parcuri, aşa cum a făcut şi în 2017 şi 2018. Astfel, pentru parcul "Bălcescu" lucrările sunt estimate la aproximativ 1,3 milioane de ei, iar pentru parcul "Teatru" la 512.540 de lei.

Este puţin probabil însă ca lucrările să înceapă prea curând, având în vedere că abia după obţinerea avizului de mediu Primăria va organiza licitaţie pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de execuţia proiectului. Parcul "Bălcescu" are un termen de reabilitare de 15 luni, iar parcul de la "Teatru" de 12 luni.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite