Oraşul aerian şi oraşul subteran, promisiunile fanteziste ale candidaţilor pentru dezvoltarea Focşaniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Misăilă şi Ion Ştefan, candidaţi la funcţia de primar al municipiului Focşani
Cristi Misăilă şi Ion Ştefan, candidaţi la funcţia de primar al municipiului Focşani

Candidaţii din Vrancea la alegerile locale din iunie sunt destul de puţin vizibili în această perioadă, rezumându-se la întâlniri de weekend cu electoratul.

Aspiranţii la scaunul de primar al Focşaniului nu au fost foarte preocupaţi să-şi expună programul electoral, semn că vor să lase surprizele în partea a doua a campaniei. Cu toate acestea, câteva idei a ceea ce şi-au propus să facă dacă vor ajunge în fruntea oraşului au "transpirat" în mediul public. Ne referim la acele lucruri grandioase, care par mai degrabă utopii decât lucruri realizabile pe parcursul unui mandat.

Spre exemplu, candidatul PSD la Primăria Focşani, economistul Cristi Misăilă, împrumută ideile şefului său de partid atunci când vrea să convingă electoratul cu proiectele de mare infrastructură. Acesta doreşte crearea unui parc industrial la Focşani. Cu o condiţie: să se construiască autostrada. „Am vorbit cu foarte mulţi oameni de afaceri, care vor să-şi dezvolte afacerile în cadrul unui parc industrial. Toţi au spus că este nevoie de o autostradă, iar dacă este îndeplinită această cerinţă lucrurile vor merge de la sine”, spune Misăilă.

Şeful său pe line de partid, Marian Oprişan, plusează şi vrea aeroport, pe aceeaşi idee. “Nici un investitor important nu vine în Vrancea până când Focşaniul nu va avea aeroport şi autostradă, ca să poată să-şi transporte produsele rapid”, a spus Marian Oprişan, acesta exprimându-se că se lucrează la documentaţia tehnică a unui viitor aeroport la Focşani, care va purta numele de “Mioriţa”.

Nici candidatul PNL la Primăria Focşani nu se dă în lături de la promisiuni fanteziste, cel puţin pentru acest moment la Focşani. Ion Ştefan spune că vrea să aducă oraşul subteran la lumină, cunoscut fiind faptul că sub Focşani se află în reţea de tuneluri vechi de peste 200 de ani.

“Noi avem la Focşani o întreagă carte de istorie care poate fi arătată lumii. Trebuie doar să vrem. Sunt hotărât să aducem oraşul subteran la lumină. Avem o poveste şi trebuie să o punem în valoare. Este şi o oportunitate de dezvoltare, de atragere a turiştilor, cu toate beneficiile care decurg din asta”, spune Ion Ştefan.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite