O româncă îşi lansează cartea autobiografică la Primăria capitalei Italiei, Roma. Cine este autoarea

0
0
Anna Nuţu a lansat cartea şi la Focşani  FOTO: Alexandra Tătaru
Anna Nuţu a lansat cartea şi la Focşani  FOTO: Alexandra Tătaru

Anna Nuţu, românca premiată în 2003 de autorităţile italiene pentru tablourile cusute la mână, îşi va prezenta autobiografia documentată în cartea “Paşii Vieţii”, vineri 12 ianuarie 2018. Evenimentul va avea loc în prestigioasa Sala de Conferinţe a Primăriei din Roma din Piazza del Campidoglio începând cu ora 16.00. Prezenţa Annei Nuţu la Campidoliu reprezintă un succes atât personal cât şi pentru comunitatea românească din Italia.


Pentru prima dată, o carte scrisă în limba romană a primit găzduirea Ediliului Romei în prezenţa a numeroşi oaspeţi de onoare.

Autoarea Anna Nuţu a insistat ca prezentarea cărţii să fie bilingvă iar invitaţii vor vorbi atât în limba română cât şi în limba italiană. În pofida faptului că volumul “Paşii Vieţii” este un debut literar,  Anna Nuţu este o artistă recunoscută de către autorităţile italiene încă din 2003, când a câştigat premiul “Vivere la Provincia”. Românca a fost singurul artist străin înscris în concurs alături de alţi 50 de participanţi italieni din Roma şi împrejurimi.

"Desăvârşirea artistică a Annei Nuţu a început cu creaţiile monotematice religioase, cu scene originale din viaţa lui Iisus Christos. Ele îmbină zeci de culori şi detalii cusute cu fir de aur şi argint. O parte din lucrări au fost expuse, în 2016, în Capela Salviati din Biserica San Gregorio al Celio din Roma. Un an mai târziu, Bazilica San Lorenzo Fuori le Mura a propus găzduirea a 72 de tablouri.  Operele au fost admirate de turişti din întreaga lume care au scris zeci de pagini de impresii pozitive.  Arta Annei Nuţu continuă să primească aprecieri din Argentina, Portugalia, Spania, Brazilia, Japonia", potrivit jurnalistei Anca Mihai, care se va ocupa de organizarea evenimentului.

“Activitatea artistică şi deosebită sensibilitate conduc la impresia că viaţa Annei Nuţu nu a fost una uşoară, ci presărată de obstacole”, a scris jurnalistul italian Federico Carabetta după ce a vizitat expoziţia “Lavori a mano d’iconografia” din Biserică San Gregorio al Celio.

anna nutu

Tocmai despre aceste obstacole vorbeşte Anna Nuţu în cartea “Paşii Vieţii” care va fi prezentată vineri, 12 ianuarie 2018, la Roma. Suferinţele cusute cu măiestrie pe chipul lui Christos au o inspiraţie reală despre care artista scrie cu limpezime sufletească.

Anna Nutu, originară din Mirceşti - Focşani (judeţul Vrancea),  trăieşte în Italia de aproape 20 de ani unde a fondat asociaţia “Arte e Curiosita e non solo” pentru toţi tinerii “talentaţi şi îndrăgostiţi de frumos”. Chiar dacă este apreciată în Italia, ţara natală se regăseşte în orice acţiune, de la artă până la binefacere.  În 2017 a ales să lanseze cartea “Paşii Vieţii” la Focşani unde a organizat şi spectacolul “Întoarcerea fiilor comunei” un titlul cu dublă semnificaţie pentru autoare. La vârsta de trei ani, micuţa Ana a fost adoptată de o familie din Galaţi unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa. Gândul i-a rămas, însă la familia din Mirceşti pe care a regăsit-o adolescentă fiind.

Întreaga poveste a  Annei Nuţu se regăseşte în cartea “Paşii Vieţii”. Printre invitaţii care vor lua cuvântul se afla Mihaela Gheorghe, coordonatoarea volumului şi Mihaela Schefer, Coordonatoarea Proiectelor Internaţionale la Radioteleviziunea Italiană (RAI), dar şi profesoara şi jurnalista Alexandra Tătaru din Focşani.

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri