Ministerul Educaţiei încearcă din nou demiterea inspectorului general şcolar din Vrancea. Ce calificativ a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Crista, inspector general şcolar la IŞJ Vrancea, cu concursul câştigat în anul 2016, a primit calificativ nesatisfăcător.

După asaltul din vara anului trecut asupra a 13 inspectori generali şcolari din ţară, care au fost demişi printr-un fax trimis de la cabinetul fostului ministru al Educaţiei, Liviu  Pop, Ministerul Educaţiei încearcă din nou să scape de inspectorii generali şcolari repuşi între timp în posturi de instanţă.

Dacă anul trecut, pentru demiterea şefilor de învăţământ, cei mai mulţi promovaţi prin concurs în aceste funcţii, s-au folosit motive precum nedepunerea declaraţiilor de avere, de data aceasta Ministerul Educaţiei a avut în vedere o evaluare a activităţii manageriale pentru anul şcolar 2016-2017, iar inspectorii generali vizaţi au primit calificativ de nesatisfăcător. Acest lucru presupune automat încheierea raporturilor de muncă în această funcţie.

Acest calificativ l-a primit şi inspectorul şcolar general de la Vrancea, Dorin Cristea, demis şi el anul trecut din funcţie.

Dorin Cristea, care nu este membru de partid şi care a luat concursul organizat de Ministerul Educaţiei în anul 2016, spune că evaluarea făcută încalcă metodologie.

"Nu ni s-a prezentat fişa de evaluare, aşa cum spune la metodoligia, ci o altă fişă, cu punctaje mult mai mici decât evalările noastre, pe care le-am justificat cu documente", ne-a spus Dorin Cristea.

Acesta s-a aflat miercuri la Ministerul Educaţiei, pentru a discuta cu noul ministru despre situaţia sa. Cristea are de gând să conteste calificativul obţinut.

În august 2017, după demiterea sa, în locul lui Dorin Cristea a fost adusă profesoara Lauriana Ailincuţei, consilieră locală PSD la Focşani. Aceasta a rezistat în funcţie doar două luni, până când instanţa a suspendat ordinul de demitere a lui Dorin Cristea, care a revenit în post.

La vremea respectivă, Ministerul Educaţiei a plătit practic două salarii de inspector general la Vrancea, după ce lui Cristea i-au fost plătite drepturile din urmă, pentru cele două luni fără funcţie.


VIDEO Dorin Cristea, inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea demis prin fax, dă în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale. "Este jenant"

IŞJ Vrancea are "general" cu acte în regulă. Dorin Cristea a câştigat concursul organizat de Ministerul EducaţieiInspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea, demis de ministrul Educaţiei Naţionale.

Dorin Cristea este printre puţinii inspectori generali cu concurs

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite