Majoritatea din Consiliul Local vrea să-i strice primarului planul privind „exilarea“ celor două viceprimăriţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Municipiului Focşani
Primăria Municipiului Focşani

Aleşii locali PNL şi USR-PLUS au promovat un proiect de hotărâre prin cele două birouri în care au funcţionat până acum foştii viceprimari ai municipiului Focşani să fie atribuite şi de acum înainte noilor viceprimari aleşi săptămâna trecută.

Dispoziţia primarului Cristi Misăilă, de a le "exila" pe cele două viceprimăriţe ale municipiului, Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru, în două birouri de la parterul instituţiei, izolate, în cel mai întunecos loc al Primăriei, nu a rămas nepedepsită de aleşii locali ai majorităţii.

Astfel, în şedinţa extraordinară de joi, convocată de edilul Misăilă, consilieri majoritari din PNL şi USR-PLUS au contraatacat cu un proiect de hotărâre în care cer stabilirea destinaţiei  birourilor  situate în clădirea Primărie Municipiului Focşani, etaj I, camerele 107, 108, 109 şi 110 pentru organizarea cabinetelor actualilor viceprimari în  mandatul 2020-2024.

Cu alte cuvinte, este vorba despre birourile în care au stat în ultimi 20 de ani toţi viceprimarii Focşaniului, indiferent de culoarea lor politică, lucru cu care nu a mai fost însă de acord primarul Misăilă atunci când nu i-a convenit cine o să-i fie adjuncţi.

Consilierii au venit şi cu o motivare, diferită de cea a primarului Misăilă, care spunea că a mutat alţi funcţionari în biroruile viceprimarilor din cauză că a făcut angajări foarte multe şi trebuie să gestioneze judicios spaţiile.

„Având în vedere că, încă în perioada 2000-2004 când a avut loc modernizarea clădirii primăriei , potrivit planurilor tehnice de execuţie a proiectului de reabilitare camerele nr.107,  nr.108, nr.109 şi nr.110 situate la etajul I al clădirii în care functionează Primăria municipiului Focşani au fost configurate  cu destinaţia de cabinete viceprimar, având în componenţă birou anticameră-pentru asigurarea secretariatului, birou viceprimar si  punct sanitar individual. Reţinând faptul că aceste spatii/birouri au fost utilizate până la data de 01.11.2020 de  viceprimarii în funcţie în mandatul 2016-2020, respectiv domnul Iorga  Marius si domnul Mersoiu Ionuţ.  Constatând faptul că,  în perioada 01.11.2020-30.01.2021 în cadrul primăriei nu s-au efectuat angajări de personal care să justifice schimbarea destinaţiei camerele nr.107,  nr.108, nr.109 şi nr.110 din cabinete viceprimari în birouri persoanl executiv.Având în vedere  că primarul municipiului Focşani   poartă răspunderea  gestionării resursei umane din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi este obligat să  facă angajări  cu respectarea şi asigurarea  condiţiilor optime de  desfăşurarea activităţii zilnice a acestora”, se arată în motivarea consilierilor PNL şi USR-PLUS.

Proiectul a stârnit discuţii, întrucât secretarul municipiului a declarat că proiectul este ilegal şi nu există un raport al serviciului de specialitate, raport pe care trebuia să-l obţină chiar domnia sa, după cum i-au citit consilierii locali din Codul Administrativ. Vizibil nervos, primarul Cristi Misăilă s-a adresat şi celor doi viceprimari.

„Doamnelor alese temporar viceprimar, pentru că eu nu vă recunosc. Vă aduc la cunoştinţă un singur lucru. V-am oferit cele mai bune condiţii. Vi le voi prezenta în momentul în care vom finaliza lucrările de reamenajare a celor două birouri din incinta Primăriei. Dacă dumneavoastră (n.a. Alexandra Tătaru) aţi fost cea care aţi înfiinţat pagina <<Focşani strada mea>> pe Facebook, în care aţi evidenţiat toate gropile din asfalt şi toate locurile unde se adună gunoaie vă aduc la cunoştinţă că m-am gândit ce atribuţii vă dau, Direcţia de Dezvoltare, iar ca să fiţi mai aproape de ei vă dau un biroul la Direcţia de Dezvoltare. Vreau să văd dacă şi pe acela îl refuzaţi”, a spus primarul Cristi Misăilă, care a mai menţionat că celuilalt viceprimar, Ana Maria Dimitriu, îi va da ca atribuţii Direcţia de Impozite şi Taxe.

Edilul a primit şi răspunsuri pe măsură.

„Am o pagină de Facebook de 5 ani dinainte să veniţi dumneavoastră primar al municipiului, pe care o voi preda colegilor mei care mă ajută, în care am semnalat diversele probleme. Accept cu mare drag Direcţia de Dezvoltare şi vă mai cer ceva. Nu ar fi pachetul complet dacă mi-aţi da doar Direcţia de Dezvoltare. Vreau şi CUP Salubritate, vreau şi Parking. Nu aţi avut o problemă cu ceilalţi viceprimari din mandatul trecut, dar aveţi o problemă cu noi două. Sunt convinsă că strălucirea dumneavoastră din mandatul trecut trebuie să fie împărţită la trei în mandatul acesta. Aşteptăm atribuţiile cu mare drag şi cel puţin din partea mea nu a existat vreodată dovadă că eu vânez funcţii sau bani”.

Discuţiile pe subiect au fost lungi, iar o concluzie a fost trasă şi de alesul liberal Costel Bârsan.

„Timp de 20 de ani, acele birouri au fost dedicate pentru viceprimari. E o cutumă. Dumneavoastră, aţi încălcat-o văzând că vi s-au stricat socotelile. Sunteţi total neelegant. Înclin să cred că sunteţi misogin. Aveţi o problemă cu femeile. E de notorietate cum vă comportaţi cu femeile şi subordonatele. Nu aveţi nici un motiv, nici moral, nici legal să schimbaţi lucrurile acum”, a spus consilierul liberal Costel Bârsan.

Proiectul nu a mai fost supus la vot, urmând a fi discutat în viitoarea şedinţă a Consiliului Local, când va exista şi un raport al comisiei de specialitate în acest sens.

Vă mai recomandăm:

Exilul în „beciul cu murături”, surpriza pregătită de Misăilă pentru viceprimăriţe în prima zi de muncă

Focşaniul are viceprimari de la PNL şi USR-PLUS. Cine sunt doamnele care au fost alese de Consiliul Local

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite