Hotelul Zboina din Soveja, salvat de la pieire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea este renovată în întregime de Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi se pregăteşte să aducă bani judeţului. Noii proprietari ai staţiunii Soveja sunt sindicatele care şi-au propus ca în maxim cinci ani să redea zonei strălucirea de altădată. Deja, până acum s-au investit 500. 000 de euro în baza hotelieră.

Întreaga staţiune Soveja a fost luată în toamna anului trecut sub „aripa protectoare" a CSDR, care pare a fi pusă pe fapte mari.

Celebrul hotel Zboina, închis circuitului turistic de mai bine de şase ani, este renovat în întregime, iar cel mai târziu la sfârşitul anului va putea găzdui din nou turişti în staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa.

„Lucrăm la foc continuu acum. De fapt, toată iarna s-a muncit aici, am înlocuit tot ce era vechi şi aşa cum se prezintă lucrurile avem toate şansele ca până la sfârşitul anului să dăm drumul bucătăriei, restaurantului şi la 50 de camere din cele 150 de care dispune hotelul. Noii proprietari sunt serioşi", ne asigură Neculai Ciolan, directorul Staţiunii.

Până în prezent s-au investit 500.000 de euro numai în reabilitarea spaţiului hotelier, o sumă dublă fiind prevăzută pentru lucrările din acest an.

Profesorii îşi fac şi ei hotel

„La Zboina sunt 300 de locuri de cazare şi orice turist va avea acces aici. Investiţia este de bun augur pentru că alături se construieşte un centru de perfecţionare pentru cadrele din învăţământ, dar care nu este prevăzut cu bucătărie, astfel încât membrii noştri pot beneficia de sejur complet apelând la restaurantul hotelului", ne-a declarat Constantin Grigore, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ şi preşedinte al CSDR Vrancea.

Şi edilii Sovejei par încântaţi de lucrurile care au început să se dezvolte în staţiune, mai cu seamă că zilnic sunt asaltaţi cu telefoane de la Galaţi, Brăila, Constanţa şi chiar Bucureşti, dornici să-şi petreacă concediile în Soveja.

„Avem şi noi nişte proiecte, iar în maxim cinci ani în staţiune va fi raiul pe pământ", este de părere Costel Pleşa (foto), primarul Sovejei.

image
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite