Grădiniţa Curcubeu a fost inaugurată. Lucrările de modernizare, parţial neeligibile, se suplimentează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţa 18 Focşani
Grădiniţa 18 Focşani

Consiliul Local Focşani este chemat să aprobe suplimentarea bugetului proiectului cu o sumă consistentă, penru dotări.

Pe 11 februarie 2022, a fost inaugurat cu mare pompă şi foarte mulţi invitaţi noul sediu al Grădiniţei cu Program Prelungit nr 18 din Focşani. 

Proiectul a fost finanţat prin fonduri europene, 4,4 milioane de lei şi timp de un an s-au derulat lucrări compleze de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, modernizarea instalaţiei de iluminat în clădiri etc.

De asemenea, au fost prevăzute lucrări privind partea de arhitectură, dotări şi amenajări interioare, dar în privinţa unor dotări, cum este cazul bucătăriei, primăria nu a mai avut bani suficienţi şi a decis că unitatea poate să funcţioneze şi cu aparatura veche, până se va face o nouă achiziţie de aparatură electrocasnică. 

Pentru ca echipamentul din grădiniţa denumită de edil "Curcubeu" să poată fi achiziţionat, acesta a decis să mai ceară Consiliului Local bani pentru lucrările neeligibile din proiect.

focsani gradinita

Mai exact este vorba despre o suplimentare a bugetului cheltuielilor cu suma de 195.000 de lei pentru unele lucrări de construcţii şi dotări, sub motivaţia că s-au majorat preţurile materialelor de construcţii al contractului de lucrări, iar la unele produse au crescut preţurile faţă de valoarea estimată iniţial.

Ca să-i sensibilizeze pe aleşii locali care urmează să aprobe alocarea de bani în plus, reprezentanţii Primăriei Focşani au menţionat în raport că au făcut economii de 3.000 de lei la ce s-a lucrat până acum, o sumă "exorbitantă" raportată la valoarea totală a proiectului.

Vă mai recomandăm:

FOTO Cea mai modernă grădiniţă şi-a deschis luni porţile în mediul rural. Câţi bani europeni a atras administraţia locală pentru această bijuterie

Superba grădiniţa „englezească” dintr-o comună vrânceană. Arată neconvenţional şi e aproape gata FOTO

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite