FOTO Ziua în care profesoarele s-au lăsat ciufulite de elevele lor: ce coafuri au realizat fetele care învaţă meserie într-un liceu din Focşani
0Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” din Focşani are un coafor echipat complet, unde elevii fac orele de practică şi unde, de 8 Martie, şi-au coafat profesoarele.
Peste 100 de elevi, fete şi băieţi, de la clasele a IX-a, a X-a, a XI-a şi de la clasa de profesională, care urmează cursurile Liceului Tehnologic „G.G. Longinescu” din Focşani, la profilul estetica şi igiena corpului omenesc, au în incinta şcolii un coafor complet utilat pentru practică.
În acest fel, ei se pregătesc pentru o viitoare meserie atunci când vor ieşi de pe băncile şcolii.
Investiţia a costat la vremea când a fost realizată 28.000 de lei şi a fost suportată din bugetul municipiului. La orele de practică, elevii învaţă cum să tundă şi să coafeze părul, să aplice tratamente cosmetice.
Astăzi, de 8 martie, elevele au dorit să le ofere o surpriză doamnelor profesoare, pe care le-au chemat în coafor şi le-au coafat.
"Este al treilea an de când există această specializare la noi în liceu, copii sunt interesaţi şi sperăm să înveţe cât mai multe. Astăzi am coafat unele dintre colege, ca un dar de 8 martie. Sperăm anul acesta să facem pentru prima dată olimpiada pe estetică şi dorim să participăm şi să avem şi rezultate bune. Este o meserie de viitor, pentru că părul creşte, unghiile trebuie mereu făcute şi dacă meseria o faci cu plăcere este şi bănoasă", ne-a declarat prefesorul de biologie Elena Dănilă, care predă elevilor disciplina Estetica şi Igiena Corpului Omenesc.

Profesoarele s-au arătat foarte încântate de ce a ieşit de pe mâna elevelor.
“Sunt foarte mulţumită. Chiar voiam să spun că nici când am fost mireasă nu am avut un păr aşa de frumos. Sunt copii foarte talentaţi şi i-am spus elevei că o să mă abonez la ea de acum. Dacă tot au nevoie de oameni pe care să facă practică eu mă ofer voluntar. Eu şi podoaba mea capilară”, ne-a declarat profesoara de engleză Irina Rusu.
“Eu am mai fost în trecut prin coafor. Sunt fete cărora le place ceea ce realizează şi eu am încredere în ele”, ne-a spus şi Alina Burlacu, profesor de istorie.
Directorul Colegiului spune că s-au reuşit câteva parteneriate cu mai multe unităţi de coafor din Focşani, unde atât fetele, cât şi băieţii fac practică.
“Avem copii care fac practică în oraş, la mai multe unităţi de profil, iar laboratorul îl întreţinem din fondurile proprii. Elevii se specializează pentru meseriile de frizer, coafeze, manichiurist, pedichiurist”, ne-a spus Cătălin Danciu, rectorul Colegiului G.G. Longinescu.

Adolescenţii sunt încântaţi de salonul în care vor face practică şi îşi doresc o carieră în domeniul în care sunt pregătiţi.
„Am venit la acest liceu pentru profilul care s-a înfiinţat. Dacă nu era acest liceu mergeam în altă parte. Am învăţat foarte multe lucruri în acest salon, coafuri, îndreptat păr, cocuri”, ne-a spus eleva Carmen Ciobanu