FOTO Vise colorate de 1 Iunie pentru copiii cu autism de la Centrul „Micul Prinţ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, copiii din Vrancea care suferă de autism au urcat pe scenă în cadrul unui spectacol organizat cu ocazia Zilei Copilului.

Promenada Mall şi Centrul „Micul Prinţ” au organizat aseară un eveniment dedicat copiilor cu autism din Vrancea, intitulat „Vise colorate”, la care au participat copiii de la Grădiniţa Regatul Poveştilor, Şcoala din Pituluşa şi cei 80 de copii care frecventează Centrul „Micul Prinţ”.

Dacă în anul 2008, cand a fost organizat primului spectacol de Asociaţia „Speranţa Andradei” cu prilejul zilei de 1 Iunie, alţi copii din şcolile şi grădiniţele vrâncene au vorbit în numele copiilor cu autism din centru, anul acesta, pentru prima dată, părinţii, terapeuţii şi invitaţii au avut şansă să îi vadă pe copii care suferă de autism pe scenă.

Aceştia au cântat  în deschiderea programului şi a fost organizat un atelier de pictură, unde s-au derulat multe jocuri interactive.

Cât de importantă este această realizare şi câţi ani de muncă a însemnat, aceasta doar un părinte care are un copil cu autism poate înţelege sau un terapeut.

image

Foto

image

Părinţii, cu lacrimi în ochi, au cântat împreună cu copiii lor aflaţi pe scenă, lucru la care nici nu îndrazneau să viseze cu câtiva ani în urmă când au venit pentru prima dată în centrul „Micul Prin” pentru copiii cu autism.

„În momentul în care vin la terapie, aceşti copii văd lumea în alb şi negru. Cu sprijinul echipei de terapeuţi, în fiecare zi aducem un strop de culoare în viaţa lor”, spune Mihai Mihalache, coordonatorul atelierului de artterapie din cadrul Centrului Micul Prinţ,

În cadrul evenimentului a avut loc şi un spectacol susţinut de Ansamblul Cununiţa şi Grădiniţa Regatul Poveştilor.

Mai puteţi citi:

Ventrilocul Eduard Andrei Sandu îi va distra pe copii, de ziua lor, în Piaţa Unirii

Alice Pruteanu consiliază copiii cu autism

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite