FOTO VIDEO Vrâncenii au sărbătorit cu fast Ziua Unirii Principatelor Române. Ce lideri politici s-au prins în Hora Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Focşani s-a sărbătorit Unirea Principatelor Române
La Focşani s-a sărbătorit Unirea Principatelor Române

Mii de oameni din Vrancea au suportat  frigul pătrunzător la manifestările dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Printre cei prezenţi s-au numărat mulţi elevi de liceu şi cetăţeni din localităţile rurale.

Pentru acest eveniment autorităţile judeţene au alocat peste 1,5 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind folosită pentru punerea în scenă a unui spectacol grandios, pentru acest lucru apelându-se la artişti cunoscuţi din România.

GALERIE FOTO

Din elita politică, la Focşani au ajuns preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, dar şi mai mulţi parlamentari şi europarlamentari, precum Maria Grapini. De asemenea, a fost prezent şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

Sărbătorirea Zilei Principatelor Române la Focşani a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, de către artista Paula Seling, acompaniată la nai de Gheorghe Zamfir.

Evenimentul a continuat cu un moment istoric evocator şi alocuţiunile oficialităţilor.

Cu această ocazie, Romfilatelia a pus în circulaţie emisiunea de mărci poştale "Unirea Principatelor Române, 160 de ani". Emisiunea are valoarea nominală de 28,50 lei, este ilustrată cu o litografie care prezintă deschiderea lucrărilor Adunării Legislative a Principatelor Unite (29 februarie 1860), în prezenţa lui Alexandru Ioan Cuza, alături de un portret al domnitorului şi stemele Moldovei şi Ţării Româneşti.

Ulterior, toţi cei prezenţi în Piaţa Unirii din Focşani s-au prins într-o horă a unirii. Sărbătoarea a continuat cu o paradă militară, iar la final cei prezenţi s-au delectat cu un program de muzică populară.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite