FOTO VIDEO Victor Ponta l-a lăsat pe Marian Oprişan să danseze Hora Unirii la Focşani cu Kogălniceanu şi Cuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestările dedicate împlinirii a 156 de ani de înfăptuirea Unirii Principatelor Române s-au desfăşurat pe o ploaie sâcâitoare şi au durat o oră.

Aproximativ 1500 de oameni, în special elevi de la liceele din Focşani şi oameni aduşi de primari din teritoriu, au suportat ploaia şi frigul pătrunzător la manifestările dedicate împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La Focşani nu a mai ajuns însă şi premierul Victor Ponta, aşa cum se anunţase anterior, deşi pentru prezenţa sa în oraşul de pe Milcov a fost adusă de la Bucureşti Garda de Onoare iar autorităţile s-au pregătit corespunzător.

„Cârcotaşii” din Piaţa Unirii au pus această absenţă pe seama ultimelor declaraţii ale preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care în cursul acestei săptămâni i-a transmis lui Victor Ponta că are toate şansele să rămână premier dacă nu se comportă ca Adrian Năstase.

image

În lipsa premierului, Marian Oprişan a fost nevoit să se mulţumească cu doi miniştri, cel al Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu şi cel de la Dialog Social, Liviu Pop, dar şi câţiva baroni de judeţe, precum Nicuşor Constantinescu de la Constanţa,  Adrian Ţuţuianu de la Dîmboviţa sau Florin Tecău de la Argeş.

Sărbătorirea Zilei Principatelor Române la Focşani a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, de către Paula Seling. Evenimentul a continuat cu un moment istoric evocator  şi alocuţiunile oficialităţilor. Solista de muzică populară Veta Biriş i-a invitat apoi pe toţi cei din Piaţa Unirii să se prindă într-o horă mare.

image

La final, participanţii au asistat la un exerciţiu de Drill Team, urmat de defilarea Gărzii de Onoare şi de retragerea cu torţe a militarilor. La ora 17.00, Piaţa Unirii era deja goală, toată lumea grăbindu-se către case.

În parcarea de la Electrica zeci de autocare şi microbuze aşteptau oameni aduşi de primari să-i ducă în comunele lor. Rămâne de văzut dacă şi această deplasare s-a făcut pe banii Consiliului Judeţean, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi.

Mai puteţi citi:

Iohannis vs Ponta. Ce discursuri au avut cei doi lideri la Iaşi, la ceremonia organizată cu ocazia Unirii Principatelor

Preşedintele României, Klaus Iohannis a vorbit la Iaşi, cu ocazia manifestărilor dedicate Unirii Principatelor, despre responsabilitatea în politică şi în societate, dar şi despre importanţa solidarizării românilor cu moldovenii de peste Prut. La rândul său, premierul Victor Ponta  a vorbit de aproximativ 1 minut, menţionând despre datoriile pe care Capitala şi restul ţării le au faţă de Iaşi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite