FOTO VIDEO Viaţa în noroi, pe "uliţele" Focşaniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii care stau la case pe străzile Laminorul şi Militari nu pot ieşi din case în această perioadă ploioasă dacă nu poartă în picioare cizme.

Zeci de străzi din Focşani arată mai rău ca uliţele de la ţară şi este aproape sigur că nu vor vedea asfalt nici anul acesta.

Două dintre aceste străzi sunt Laminorul şi Militari, care în aceste zile sunt pline de noroi şi bălţi. Nu au fost asfaltate niciodată iar localnicii îşi blestemă zilele ori de câte ori au nevoie să iasă din casă.

La fiecare ploaie sau când dă zăpada, aceştia sunt nevoiţi să se încalţe cu cizme de cauciuc chiar dacă ies din case luxoase.

„De 10 ani de când stau aici strada asta e un dezastru. E plină de gropi! La maşini stricăm tot ce e pe dedesubt: bucşe, curele de transmisie. Le schimbăm la fiecare trei luni. Uneori oamenii îşi cară copiii în spate ca să nu ajungă plini de noroi la şcoală”, spun localnicii.

„Degeaba speli maşina pentru că după ce ieşi pe strada asta, se umple de noroi”, ne-a spus revoltat unul dintre locuitori.

Sâmbătă seara, un camion era aproape să fie înghiţit de pământ, după ce o bucată de stradă s-a surpat în urma lucrărilor de proastă calitate făcute în zonă.

Culmea ironiei, camionul rămas fără o roată transporta pietriş plătit de un  locatar ca să-l împrăştie pe stradă, să scape de noroi.

În Focşani sunt aproximativ 300 de străzi, din care doar 50 s-au aflat în ultimii ani în atenţia autorităţilor, deşi numărul lor trebuia să fie de 100. Primăria Focşani speră însă că odată finalizat proiectul de modernizare a Cartierului Sud, care include şi zona Laminorul dar şi zona Mîndreşti, infrastructura stradală va fi mult îmbunătăţită.

Mai puteţi citi:

FOTO Focşaniul lucrului prost făcut. O stradă construită cu bani europeni s-a surpat sub greutatea unui camion

Un camion a rămas îngropat astăzi după-amiază în zona Laminorul din Focşani, după ce terenul pe care şoferul mergea cu maşina s-a surpat.

FOTO Imagini incredibile în cartierul focşănean Mîndreşti, cu maşini scufundate în mocirlă

Infrastructura stradală a fost afectată de lucrările pe care Compania de Utilităţi Publice le desfăşoară de mai mult timp în zonă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite