FOTO VIDEO O mamă diagnosticată cu cancer sever şi cu piciorul amputat luptă pentru viaţă. „Este eroina noastră“, spun prietenele femeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra, în vârstă de 26 de ani, a născut la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut o fetiţă sănătoasă, pe care, cu ajutorul semenilor, va putea să o crească dacă va depăşi drama pe care o trăieşte.

Roxana Dragomir, de 26 de ani, este o tânără mamă care luptă pe un pat de spital din Turcia să câştige războiul cu boala. Roxana a aflat când era însărcinată, în luna a patra, că are cancer osos, iar medicii au pus-o să aleagă, între viaţa ei şi cea a copilului nenăscut.

Tânăra a ales viaţa Mayei, iar pe 28 septembrie, la câteva ore după ce copilul ei s-a născut, medicii aveau să-i amputeze Roxanei piciorul. Ulterior, boala a evoluat iar pe lângă trauma legată de amputarea piciorului familia Dragomir avea să afle în luna decembrie că tânăra mamă are metastază la ambii plămâni. Prietenele Roxanei, care s-au mobilizat exemplar pentru a o ajuta pe tânără să supravieţuiască, povestesc drama prin care trece femeia.

“Îmi aduc aminte cu bucurie când anul trecut, pe vremea aceasta, Roxana mi-a arătat testul de sarcină, bucurându-se că este însărcinată după atâta timp. Apoi o durere la genunchi avea să schimbe totul. Doctorii au pus-o într-o situaţie dificilă, să aleagă între viaţa sa şi viaţa copilului. Ea a ales-o pe Maya, iar la câteva ore după ce a născut i-a fost amputat piciorul. Roxana a fost foarte puternică, este o eroină, este exemplul nostru”, povesteşte cu lacrimi în ochi Ana Maria.

Prietenele Roxanei au văzut-o foarte optimistă, dornică de viaţă, încrezătoare că după ce îşi va monta o proteză la picior va putea să-şi reia viaţa normală. De Crăciun însă situaţia s-a agravat, iar Roxana a aflat de la medici că are metastaze la ambii plămâni.

image
“A plecat în Turcia, cu metastază pulmonară, având ambii plămâni afectaţi. N poate să respire decât cu ajutorul tuburilor de oxigen. A început chimioterapia, dar costurile sunt foarte mari. O singură şedinţă de chimioterapie costă 3.500 de euro. La fiecare 21 de zile trebuie să facă aceste şedinţe, dar ea este foarte puternică şi se luptă să trăiască. Toată lumea este alături de ea şi o întăreşte acest lucru. Noi sperăm să se întoarcă acasă la Maya”, spune şi Elena, o altă prietenă a tinerei.

Povestea Roxanei poate avea un final fericit, iar noi putem fi autorii acestui final. Împreună putem face o minune!
Oricine poate ajuta această familie o poate face în contul cumnatei sale, afişat.  RO52BRDE140SV54723271400 BRD România
COD SWIFT BRDEROBU


Citiţi mai jos emoţionata poveste a Roxanei, scrisă de cumnata ei

"Roxana una din cele mai blânde şi calde fiinţe existente, a aflat într-o zi de ianuarie, anul trecut, la vârsta de 26 ani că este gravidă. Toată fericirea, emoţiile şi împlinirea i s-au năruit în luna a patra de sarcină, atunci când de la o banală durere de genunchi s-a ajuns de la analize şi investigaţii dure până la crudul diagnostic de tumoare malignă. Micuţa Maya era singura speranţă şi încurajare în nopţile albe pline de lacrimi şi întrebări fără răspuns ale mamei ei. Din nefericire, doctorii au pus-o pe Roxana în cea mai grea cumpănă, întrebând-o ce alege: ”Pe Maya sau propria-i viaţă!?” Roxana a ales-o pe Maya deoarece pentru ea aceasta este viaţa. Pentru a supravieţui a trebuit ca Maya să vină pe lume prematur iar mamei să i se amputeze piciorul. Roxana a văzut-o pe Maya doar la naştere câteva secunde, urmând ca ea să fie ţinută la incubator iar Roxana trimisă la alt spital pentru amputarea piciorului.
După o lună s-au reîntâlnit şi parcă totul revenea la normal. Roxana a dat dovadă de mult curaj şi optimism, în ciuda durerilor groaznice avute după operaţie, încurajată fiind de toţi cei apropiaţi să treacă şi să-şi accepte „noua viaţă”,  pentru că tot ce conta era liniştea ce o găsea ţinundu-şi fata în braţe. La scurt timp, într-o noapte nu a mai putut respira foarte bine şi a fost internată din nou, aflând că boala şi-a făcut din nou apariţia, de data aceasta fiind diagnosticată cu metastază pulmonară. Nici Roxana, nici familia ei nu au renunţat la luptă şi au plecat de urgenţă către o clinică din Turcia pentru a o restabili. În prezent s-au început şedinţele de chimioterapie iar costurile sunt foarte mari şi din acest motiv Roxana are nevoie de ajutorul nostru pentru a câştiga lupta şi pentru a reveni acasă alături de Maya".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite