FOTO VIDEO Noua stemă şi noul imn pentru Steaua Bucureşti, trimise spre aprobare la Penitenciarul Poarta Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul (r) Eugen Anghel este fan al echipei Steaua de la vârsta de 8 ani FOTO Ştefan Borcea
Colonelul (r) Eugen Anghel este fan al echipei Steaua de la vârsta de 8 ani FOTO Ştefan Borcea

După ce clubul de fotbal Steaua Bucureşti a pierdut procesul cu Ministerul Apărării Naţionale cu privire la păstrarea stemei şi culorilor clubului, un colonel din Focşani a desenat o nouă siglă pentru clubul din Ghencea.

Stelist înfocat de încă de la vârsta de opt ani, colonelul în rezervă Eugen Anghel, în vârstă de 62 de ani, şef al Cercului Militar din Focşani, şi-a propus să salveze clubul din Ghencea din criza în care a fost aruncat după procesul cu Ministerul Apărării Naţionale, prin care s-a interzis folosirea simbolurilor „roş-albastre”.

Colonelul i-a trimis patronului echipei de fotbal, Gigi Becali, în Penitenciarul de la Poarta Albă, unde se află încarcerat, o scrisoare patetică, însoţită de un desen cu noua siglă pentru Clubul de Fotbal Steaua Bucureşti, desen pe care l-a făcut singur. Acesta îi descrie latifundiarului din Pipera fiecare element heraldic reprezentat în stemă: scutul românesc, ca simbol al oştirii române, dar şi inscripţia „Nihil Sine Deo”, aceasta din urmă având menirea să-l impresioneze pe latifundiar, cunoscut ca un ortodox practicant.

FOTO: Adresa de confirmare-primire trimisă lui Gigi Becali la Poarta Albă

1

„Am pornit de la premisa că în antichitatea greacă triunghiul reprezenta onoarea, dreptatea, încrederea în victorie, adică tocmai ce are Steaua în modul ei de a se exprima în teren. Fostul scut din simbolul Stelei nu este scut românesc. În partea de deasupra scutului, în nuanţa albastră, apare scris «Nihil Sine Deo», deviza regalităţii româneşti, pentru că orice activitate  de pe pământ nu se poate face fără voinţa Celui de Sus. familia Simpson, nu reprezintă clubul pentru care eu trăiesc când este vorba despre fotbalul românesc. Steaua a fost şi este o stare de spirit a sportului şi a fotbalului românesc şi cred că nu este nimic accidental în faptul că Steaua este iubită peste tot în lume”, a explicat colonelul Eugen Anghel.

FOTO: Sigla desenată de colonelul Anghel pentru Steaua

1

De altfel, Eugen Anghel a scris şi un imn pentru echipa sa preferată, iar una din strofele imnului pe care l-a făcut are ca temă iubirea faţă de Steaua.

"Steaua este pentru Ţară,
Echipă, Spirit şi Simbol,
Ea reprezintă România,
Şi Mândrul nostru tricolor"
, sună prima strofă a imnului compus de Eugen Anghel.



Ascultaţi, mai jos, varianta audio a imului compus de colonelul Eugen Anghel:

imn steaua

„M-am gândit că Steaua, echipa cea mai galonată din România trebuie să aibă un imn adevărat. Steaua înseamnă prestigiu. Este un adevărat simbol, iar eu am scris aceste versuri pentru cei care trăiesc pentru Steaua”, a spus colonelul Eugen Anghel.


În lunga viaţă de suporter înfocat, colonelului Eugen Anghel nu i-a scăpat niciun eveniment major al Stelei.

„La inaugurarea stadionului Ghencea am fost prezent. A fost un meci amical cu OFK Beograd. Am fost în tribunele stadionului la toate meciurile mari ale Stelei. Am urmărit îndeaproape cum se formează acea mare echipă din anul 1986, care a cucerit Campionatul European, la Sevillia”, a conchis colonelul focşănean.

Eugen Anghel este militarul care a avut misiunea la Revoluţia din decembrie 1989 de a-l apăra pe Valentin Ceauşescu, fiul fostului dictator, considerat atunci şeful echipei Steaua, de la care a aflat multe lucruri de culise din sânul echipei preferate.

FOTO: Colonelui Eugen Anghel

1

Se încearcă un compromis

"În urma întâlnirii dintre reprezentanţii CSA Steaua Bucureşti şi cei ai FC Steaua Bucureşti, desfăşurată joi, 15 ianuarie 2015, la sediul clubului militar, cu privire la soluţionarea aspectelor legate de punerea în aplicare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), au rezultat următoarele concluzii: până la publicarea motivării deciziei ÎCCJ şi finalizarea procedurilor de evaluare a mărcii de către un evaluator autorizat, utilizarea mărcii se va face pe baza unui acord încheiat între părţi, în condiţiile legii", se arată în comunicatul Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, pe 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei. În urma acestui litigiu, emblema FC Steaua a fost eliminată de pe site-ul oficial al clubului şi de pe pagina de Facebook a echipei. La începutul acestui an, clubul aflat în proprietatea lui Gigi Becali a depus la OSIM mai multe cereri de înregistrare a altor mărci decât cea pierdută în urma deciziei ÎCCJ.

Mai puteţi citi:

Cum a pierdut Gigi Becali un brand de "10.000 de euro pe zi", în numele unui război cu Armata

Mulţi oameni de fotbal au decis să înfiereze decizia Ministerului Apărării Naţionale de a-şi cere drepturile asupra a ceea ce înseamnă Steaua, uitând că Becali a preluat un brand fabulos, fără a plăti un leu pentru el.

Steaua are un trecut juridic dubios: o privatizare pe genunchi în 1998 şi o preluare în forţă în 2003. "Nimeni n-a votat cesiunea mărcii către Becali"

După Revoluţie, Steaua a trecut printr-o privatizare “pe genunchi” şi o preluare în forţă a clubului, acţiuni care nu s-au concretizat şi cu transferul de la MApN a ceea ce înseamnă siglă, palmares, culori.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite