FOTO VIDEO Medicul Vadim Beţişor, negociere pentru mită cu mortul pe masă

0
0
Vadim Beţişor a fost arestat pentru mită FOTO Adevărul
Vadim Beţişor a fost arestat pentru mită FOTO Adevărul

Medicul a fost reţinut sâmbătă seara şi arestat preventiv duminică pentru că a cerut mită de la familia unei paciente decedate.

 Lăcomia pentru bani l-a băgat în arest pe un tânăr medic din Vrancea, care a luat mită 500 de lei, pentru eliberarea unui certificat de deces, de la familia unei femei care a murit.

Vadim Beţişor, în vârstă de 33 de ani, este medic la Spitalul municipal din Adjud, iar pentru a-şi completa veniturile mai făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea, acolo unde fratele său este manager, dar şi la Spitalul Militar din Focşani.

Totul a început sâmbătă după-amiază, când ambulanţa a fost chemată la o urgenţă în comuna Boloteşti, unde o femeie în vârstă de 50 de ani a suferit un atac cerebral. Echipajul de pe ambulanţă a preluat pacienta, dar, în ciuda eforturilor asistenţilor, femeia a decedat.

Conform uzanţelor, constatarea decesului se face de către un  medic, astfel că a fost chemată o altă ambulanţă, de serviciu în acea seară fiind medicul Beţişor.

NU S-A MULŢUMIT CU 200 DE LEI

Până să ajungă cea de-a doua ambulanţă, trupul femeii decedate fusese luat de familie, pentru a fi pregătit de înmormântare.

Acest lucru contravine legii, deoarece cadavrul nu poate fi luat în lipsa unui certificat medical constatator al decesului eliberat de medic. Familia a precizat că nu a ştiut despre această procedură.

„Nu am ştiut că nu trebuie să luăm mortul de acolo, nu ne-a spus nimeni. Medicul i-a spus surorii mele, care este gravidă, că riscă să nască în puşcărie pentru că am luat cadavrul mamei. Ne-a lăsat numărul de telefon să-l sunăm. L-am căutat la Focşani, la ambulanţă, şi acolo m-a întrebat cum rezolvăm problema, că se grăbea. I-am spus că-i dau bani, am scos 200 de lei din buzunar, i-a numărat, dar a zis că nu-i suficient. Mi-a spus să-l sun mai târziu. Am plecat disperat că nu aveam bani şi m-am dus la poliţie şi l-am denunţat“, susţine Vasilică Andrei Zlota, fiul decedatei.

FLAGRANT ÎN CAMERA DE GARDĂ

Imediat, a intervenit şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, care împreună cu un procuror a realizat un flagrant. Denunţătorul, având bani marcaţi de poliţie şi cu camere video pe el, a revenit la medic să finalizeze discuţia despre bani. Pe lângă cele 200 de lei date anterior, fiul decedatei i-a mai dat 200 de lei, dar medicul tot nu a fost mulţumit, fapt pentru care Zlota a plusat cu 100 de lei. În acel moment au intervenit lucrătorii anticorupţie, flagrantul fiind realizat chiar în camera de gardă.

„Prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea,  s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore. Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei“, a precizat prim-procurorul Ion Lefter.

A FOST „ISPITIT“
Avocatul medicului susţine că acesta a fost „ispitit“ de Vasilică Zlota. „Nu a pretins această sumă, ci i-a fost oferită. Practic, putem discuta de o instigare la infracţiunea de luate de mită“, a explicat Cristian Dragovici, avocatul medicului. 

În cursul zilei de ieri (n.r. duminică), judecătorii au admis solicitarea procurorilor de arestare preventivă a lui Vadim Beţişor pentru o perioadă de 15 zile, măsura fiind atacată cu recurs. Medicul Vadim Beţişor riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 12 ani.  


Suspendat de DSP, judecat de Colegiul Medicilor

 Medicul Beţişor a fost suspendat din toate cele trei unităţi medicale la care lucra. La Spitalul din Adjud, unde era titular, medicul încasa în jur de 1.400 de lei lunar, iar din celelalte două activităţi mai primea câteva sute de lei pe lună.

Colegiul Medicilor se va întruni pentru a lua o măsură disciplinară în cazul doctorului Beţişor.

„Ne-am autosesizat şi aşteptăm de la instanţă o decizie definitivă, moment în care şi noi vom decide ce sancţiune va primi“, a declarat Valentin Ochean, reprezentant al Colegiului Medicilor Vrancea. Dacă instanţa va hotărî ca medicul Vadim Beţişor să fie cercetat în libertate, atunci acesta îşi va putea continua activitatea de medic, până la o decizie definitivă şi irevocabilă.

Mai puteţi citi:

Lăcomia nu mai are limite.Medic din Focşani, arestat pentru luare de mită de la familia unui decedat


 

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri