FOTO VIDEO Focşaniul, gătit de sărbători mai frumos ca în alţi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Focşani luminiţele de sărbători sunt o feerie. Milioanele de beculeţe multicolore stârnesc bucuria focşănenilor în fiecare seară.

Centrul Focşaniului s-a împodobit de sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou mai frumos ca în alţi ani. Feeria de lumini este prezentă în Piaţa Unirii, unde au fost achiziţionate câteva sute de instalaţii noi, care au fost „plantate" pe clădirile din zonă şi în copacii răspândiţi de o parte şi de alta a Bulevardului Unirii.

„Anul acesta am cumpărat 250 de plase luminoase, care au fost amplasate în Piaţa Unirii. Practic am înlocuit din cele vechi care s-au mai stricat. Am acordat o atenţie principală centrului oraşului, iar în restul municipiului am pus instalaţiile vechi. Plasa principală de lumini din Piaţa Unirii a fost cumpărată de Primăria Focşani”, ne-a declarat Adrian Grosu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Dezvoltare Focşani.

image

Foto

image

Anul trecut, Primăria Focşani a alocat 20.000 de euro pentru luminile de sărbători cu care au fost "îmbrăcate" şi în acest an instituţiile aflate în zonă, dar şi Grădina Publică, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” şi ansamblul arhitectural din faţa bisericii „Sf. Ioan Botezătorul”. De asemenea, toţi copacii din zona Piaţa Unirii au fost încărcaţi de luminiţe. Milioanele de beculeţe multicolore stârnesc bucuria focşănenilor în fiecare seară.

Tot în Piaţa Unirii, prin intermediul Caravanei lui Moş Crăciun, dar şi a Televiziunea Magice, copii au şansa să cunoască cele mai îndrăgite personaje din basme.

Acest lucru se va întâmpla în fiecare zi de sâmbătă, până la sfârşitul anului, urmând să-şi facă apariţia în oraş invitaţi speciali, precum Narcisa Suciu, Paula Seling  Mihai Trăistariu.

Dacă Piaţa Unirii este invadată de lumini, în schimb Orăşelul Copiilor este o mare dezamăgire.

Centrul Focşaniului, iluminat de sărbători cu 20.000 de euro

FOTO VIDEO S-au aprins luminile de sărbători în centrul Focşaniului

image

În afara ansamblului de figurine care aduce în prim plan scena naşterii lui Iisus Hristos în iesle, care dă cât de cât o notă festivă, restul obiectelor nu amintesc decât sporadic de poveştile copilăriei şi par să nu trezească emoţie celor care vizitează parcul.

Pentru amenajarea Orăşelului Copiilor Direcţia de Dezvoltare a primit de la bugetul local suma de 40.000 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite