FOTO VIDEO Fenomen ciudat în comuna vrânceană Slobozia Bradului. Oamenii scot apă caldă dintr-o fântână săpată la 40 de metri adâncime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1

Minunea se petrece de trei zile iar oamenii se gândesc ca ar putea avea legătură cu mişcările tectonice tot mai dese din ultimele două luni.

De câteva zile, o familie din comuna vrânceană Slobozia Bradului se confruntă cu un fenomen straniu. Din fântâna săpată în spatele casei oamenii scot apă caldă. Puţul are o adâncime de aproape 40 de metri şi familia nu s-a mai lovit de această problemă până acum.

„De trei zile ni se întâmplă asta. Cred că are undeva la 25, 26 de grade apa. Este straniu şi nu înţeleg. Ar putea avea legătură cu cutremurele din ultima vreme. Nu ştiu nici măcar dacă e bună de consum şi o aruncăm”, spune  Bogdan Dumitru, proprietarul fântânii.

„Spălăm vase, rufe, nu mai e nevoie să încălzim apa. Suntem îngrijoraţi şi vrem să aflăm ce este cu problema asta.”, precizează şi Micşunica Dumitru.

image

Foto

image

Când au aflat că un consătean are apă fierbinte în fântână, localnicii au rămas extrem de surprinşi. Oamenii nu-şi pot explica fenomenul dar nu exclud ca seismele dese din ultima perioadă să aibă vreo legătură.

„Eu am fântână, dar la mine nu s-a întâmplat aşa ceva. Am văzut la televizor ce s-a întâmplat acolo la Galaţi, cu cutremurele. Nu pot să-mi dau seama, o fi satana acolo şi fierbe apa” spune o vecină a familiei Dumitru.

Proprietarii fântânii aşteaptă ca cineva să-i lămurească şi să-i liniştească. Deja autorităţile s-au autosesizat şi vor cerceta cazul.

Primarul Valerică Zamfirescu spune că în comună există şapte foraje şi până acum nu au fost niciun fel de probleme.

„O să luăm legătura cu autorităţile locale, o să ne deplasăm o echipă a DSP, vom prelua probe şi vom analiza dacă apa şi-a schimbat  potabilitatea. În cazul în care se modifică vom anunţa locuitorii să nu mai folosească apa”, spune dr. Vasile Costin-inspector Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

Situaţia este inedită şi pentru specialişti deoarece este primul caz de acest fel semnalat în judeţul Vrancea.

Mai puteţi citi:

Minerul care a refuzat să se dea bătut. Disponibilizat în anii '90, a pus pe picioare o afacere de succes: o fermă de păsări rare la Mărăşeşti

FOTO VIDEO Un inginer constructor din Focşani şi-a decorat peretele apartamentului cu doze de bere şi suc

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite