FOTO VIDEO Enoriaşii de la Biserica „Sf. Andrei”, care l-au „afurisit” duminica trecută pe Arhiepiscopul Ciprian, i-au ridicat astăzi osanale înaltului prelat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii din parohia unde slujeşte preotul Giorgică Vatră au venit şi în această duminică la biserică, dar de această dată pentru a-şi cere iertare pentru manifestările de săptămâna trecută.

După protestul de săptămâna trecută, când zeci de enoriaşi din parohia bisericii „Sf. Andrei” din Focşani au venit să-l susţină pe preotul Giorgică Vatră pentru a nu fi mutat în altă parohie, astăzi aceeaşi enoriaşi au venit la biserică, dar scenariul a fost altul.

Credincioşii au venit „înarmaţi” cu pancarte şi afişe pe care erau scrise mesaje de mulţumire şi iertare către Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care miercuri i-a primit în audienţă pentru clarificarea situaţiei. Astfel, credincioşii au aflat că nu există încă o decizie de sancţiune împotriva preotului Giorgică Vatră pentru a fi mutat într-o altă parohie, asta după ce s-a vorbit că există o decizie de sancţionare legată de magazinul cu obiecte bisericeşti pe care l-a avut soţia preotului în centrul Focşaniului, magazin care a fost închis la ordinul Arhiepiscopiei.

„După cum ştiţi, duminica trecută am recurs la un protest, poate că ne-am pripit, nu era deja o decizie scrisă luată. Am cerut audienţă la episcopie, la Buzău, şi am fost primiţi. Ni s-au dat nişte explicaţii, au venit şi de la Buzău şi ni s-au luat declaraţii. Pentru ce s-a întâmplat duminica trecută ne cerem scuze”, le-a spus enoriaşilor una dintre persoanele care a participat la audienta cu ÎPS Ciprian.

image

„Ne cerem iertare pentru tulburare”, „Enoriaşii mulţumesc ÎPS Ciprian”, „ÎPS Ciprian, să ne iertaţi că ne-am pripit”, „Părintele nostru este iubit de tot oraşul”, sunt doar câteva dintre mesajele cu care enoriaşii au ţinut să fie prezenţi la acţiunea de astăzi.

Dacă duminica trecută preotul Vatră nu şi-a făcut simţită prezenţa la protest, astăzi acesta s-a adresat enoriaşilor săi, îndemnându-i la pace. Totodată, preotul a menţionat că sunt semnale că luni, 22 septembrie, la Mănăstirea Brazi, unde urmează să vine şi Patriarhul Daniel, s-ar pregăti un protest şi i-a îndemnat pe credincioşi să nu dea curs unei astfel de acţiuni.

„Am dori să nu mai fie nici un fel de protest de acum încolo, să fie linişte deplină. Sunt zvonuri că anumiţi oameni, în numele nostru, ar căuta să protesteze mâine, la sfinţirea bisericii de la Mănăstirea Brazi. Ne dezicem cu credinţă de acest lucru şi vă rugăm ca oricine face cea mai mică gălăgie sau discuţie acolo, să rugaţi pe toţi cei care cunoaşteţi sau ştiţi ce s-a întâmplat aici să nu mai stăruie nici în a vorbi, nici a judeca, nici a certa. Orice formă de protest aş dori să înceteze acum, încât pacea să fie şi acolo, şi aici, şi în toată Arhiepiscopia”, a spus preotul Giorgică Vatră.

De menţionat că acţiunea de astăzi a avut loc în ajunul venirii în Vrancea a Patriarhului Daniel.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Revoltă la biserica „Sf. Andrei” din Focşani. Enoriaşii se opun schimbării preotului care a construit lăcaşul de cult

Oamenii spun că preotul Giorgică Vatră a ridicat biserica prin forţe proprii, cu sprijinul credincioşilor din parohie şi al donatorilor, şi a lucrat cot la cot cu muncitorii pentru a construi unul dintre cele mai frumoase lăcaşuri de cult din Focşani.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite