FOTO VIDEO Drapelul uriaş al UE, purtat pe braţe la Focşani. Participanţii la marş au cerut o infrastructură europeană în regiunea Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecaţi de la Botoşani de la prima oră a dimineţii, participanţii la marşul “Pentru o Moldovă Europeană”, organizat de filialele USR din această regiune, au ajuns vineri după amiază şi în Piaţa Unirii din Focşani.

Aici a fost desfăşurat un steag imens al Uniunii Europene, iar cele aproximativ 50 de persoane prezente au înconjurat drapelul Europei, pe care l-au fluturat alături de steagul României. Oamenii au strigat că nu vor să fie conduşi de penali şi au cerut autorităţilor să-şi îndrepte atenţia şi asupra regiunii Moldova, cea mai săracă din ţară.

“Suntem un judeţ clamat Provincie Europeană, în schimb nu arătăm deloc ca o Provincie Europeană. Suntem azi aici pentru a protesta împotriva administraţiei PSD-ALDE, care ne menţine într-o sărăcie cruntă, ca întreaga regiune a Moldovei. Protestăm pentru dorinţa de a avea autostrăzi, vrem legarea Moldovei atât de sudul ţării, de Bucureşti, cu continuarea autostrăzii Moldova de la Ploieşti până la Iaşi Suceava. Ne dorim ca administraţia să ia în calcul legarea prin autostradă a Moldovei de Transilvania, dorim o strategie de dezvoltare regională pe Moldova, astfel încât să ne dezvoltăm unitar pe toată Moldova şi să nu ne mai plece copiii şi rudele în străinătate”, a spus preşedintele USR Cosmin Timofte.

De la Focşani, participanţii la marş, cărora li s-au alăturat şi membri USR din Vrancea, şi-au continuat drumul spre protestul din Piaţa Victoriei din Bucureşti organizat de mai multe grupuri civice ale românilor din diaspora.

De altfel, Uniunea Salvaţi România organizează pe 9, 10 şi 11 august Zilele Diasporei, pentru a discuta cu românii de peste hotare care vin în ţara cu ocazia mitingului din data de 10 august despre relaţia cu statul român şi despre implicarea lor în dezvoltarea economiei româneşti.

Parlamentarii USR vor prezenta iniţiativele îndreptate către diaspora română la sediul din Bulevardul Aviatorilor Nr. 9, iar cei peste 50 de membri ai USR Diaspora vor prezenta activitatea filialei şi perspectivele de viitor ale acesteia.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite