FOTO Protest în Piaţa Unirii pentru apă caldă în Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au protestat în centrul Focşaniului
Tinerii au protestat în centrul Focşaniului

Mai mulţi tineri democrat liberali au venit cu pancarte scrise pentru autorităţi, ei arătându-şi dezamăgirea că oraşul nu are în continuare apă caldă.

A trecut o săptămână de când autorităţile locale au promis că focşănenii vor primi apă caldă, după mai bine de trei luni de secetă la robinete, dar acest lucru nu s-a întâmplat în tot oraşul.

Sunt încă multe zone în oraş unde nu s-au putut porni instalaţiile din cauza reparaţiilor.

Din această cauză, în această după amiază, mai mulţi tineri democrat liberali au ieşit în stradă cu mesaje scrise pe hârtie pentru autorităţi, dorind să protesteze în acest mod pentru lipsa apei calde. „Apa caldă, mai importantă ca artificile!”, „Focşănenii au bătut recordul la vânzarea de ligheane!”, „Vrem la duş, nu la lighean!”, „Chiar şi la Roşia Montana curge apă caldă”, „Marian, degeaba eşti preşedintela UNCJR dacă nu avem apă caldă!”, au fost mesajele transmise de tineri autorităţilor.

image
image

Foto

1

De precizat că mulâi focşăneni care se aflau în trecere prin Piaţa Unirii au împărtăşit solicitările tinerilor, spunând că nu este posibil să nu beneficieze de minimul de confort.

La faţa locului au venit şi doi jandarmi, care s-au interesat de protestul tinerilor, de la care au aflat că este o acţiune spontană, determinată de o nemulţumire care ţine de locuitorii acestui oraş.

1

„Gradul de civilizaţie a unei provincii europene este dat nu de valoarea facturii la artificii ci de cantitatea de apă caldă consumată. Este jenant că în oraşul de baştină al vicepreşedintelui PSD şi a preşedintelui UNCJR, apa caldă lipseşte 5 – 6 luni pe an.  Noi, vrâncenii ne-am săturat să fim puşi pe primul loc în sloganele electorale şi pe ultimul în statisticile privind calitatea vieţii”, a precizat Ionuţ Filimon, preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL Vrancea.

De cealaltă parte, autorităţile spun că de astăzi ar trebui ca tot oraşul să beneficieze de apă caldă, dacă nu vor apărea probleme deosebite pe reţele. "Menţionăm că, din cauza lucrărilor de reabilitare executate de societatea Elsaco Botoşani, zonele Gară şi Independenţei vor beneficia de apă caldă începând de marţi, 8 octombrie”, se arată în comunicatul de presă al societăţii de termoficare ENET.. 

Mai puteţi citi:

Focşănenii, înşelaţi în privinţa apei calde

Managerul ENET are salariul dublu, iar angajaţii sunt în şomaj tehnic
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite