FOTO Cum arată „lunetistul-tufiş“ în noua creaţie vestimentară a camuflajului militar: „Am improvizat pentru a ne identifica cu natura“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costumul de camuflaj îi ajută pe lunetişti în misiuni
Costumul de camuflaj îi ajută pe lunetişti în misiuni

Costumaţia pe care lunetiştii vrânceni o poartă în misiuni a fost realizat după ideile lor şi a fost prezentat la Ziua Forţelor Terestre.

Ziua Forţelor Terestre, care se sărbătoreşte pe data de 23 aprilie, a fost prilejul perfect pentru militarii care fac parte din această armă să-şi etaleze în faţa publicului tehnica din dotare.

Lunetiştii din cadrul Batalionului 280 Infanterie Valter Mărăcineanu Focşani au avut o prezentare ceva mai specială, şi anume costumul de camuflaj pe care îl folosesc în cadrul misiunilor la care participă.

Un costum care poate fi confundat foarte uşor cu un tufiş, creat după ideile militarilor, tocmai pentru a nu fi identificaţi de inamici în misiuni.

lunetisti

“Este un camuflaj folosit în teren pentru a nu fi observat de inamic şi este din dotarea grupei de lunetişti, făcut de noi, după ideile noastre. Este confecţionat din ţinută veche, care nu mai este în dotarea armatei României. Noi am improvizat pentru a ne identifica cu natura existentă pe terenul unde avem misiunea de încredinţat. Avem şi costume de vară, şi costume de iarnă, chiar şi maşina de infanterie este camuflată”, potrivit comandantului Batalionului 280 Infanterie Valter Mărăcineanu.

În mod curent, lunetiştii folosesc costume camuflate cu pânză care imită frunze, dar contribuţia lor la noua uniformă de luptă îi ajută pe lunetişti să devină una cu natura.

tufis
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite