Focşani: Biserica penticostală din satul Cornetu este pe cale să devină supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăcaşul de cult penticostal "Betania" din satul Cornetu, comuna Slobozia Bradului a fost vândut de un localnic cu 136.000 de lei. Sătenii sunt indignaţi şi spun că noul cumpărător intenţionează să le transforme biserica în supermarket. 

Un localnic din satul Cornetu, comuna Slobozia Bradului, a vândut biserica din localitate cu 136.000 de lei.

Comunitatea este scandalizată de gestul consăteanului lor întrucât lăcaşul de cult a fost ridicat cu banii tuturor credincioşilor din localitate.

Biserica "Betania" a fost construită în anul 1997 şi deserveşte 2.300 de oameni în satul Cornetu.

Din păcate actul de vânzare - cumpărare a fost deja înregistrat la notar iar noul cumpărător, Petru Iordan din comuna Tâmboieşti, intenţionează să facă în clădirea lăcaşului sfânt un supermarket.

Deşi în comună există încă trei biserici oamenii îşi vor lăcaşul de cult înapoi. "Nu este normal ce se întâmplă. Sora noului cumpărător a zis că va transforma biserica în supermarket. Ba că vrea să facă o crescătorie de păsări, ba că aduce haine second -hand", ne-a spus supărat diaconul bisericii, Costel Ivan.

Biserica Penticostală la judecată

Reprezentanţii Bisericii Penticostale de la Bucureşti au atacat în instanţă actul de vânzare - cumpărare a bisericii.

Nici autorităţile din comună nu sunt de accord cu tranzacţia făcută. "Este o golănie ce s-a făcut cu biserica. Lăcaşul de cult a fost ridicat cu bani din buzunarul tuturor cetăţenilor de acolo. Acum ei sunt speriaţi că în loc să meargă la biserică acolo vor mergela piaţă. Mai sunt trei biserici în comună dar nu e corect ca cineva să le ia biserica", a declarat primarul comunei, Valerică Zamfirescu.

Cei cinci mii de localnici din comună sunt în mare parte de etnie romă şi împărtăşesc cultul religios penticostal.

Cel care a vândut lăcaşul de cult, Virgil Marin, locuieşte în alt sat din comună, în Lieşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite