Firmele unui fost deputat PSD deszăpezesc drumuri județene din Vrancea. Victor Roman a prins un nou contract

0
Publicat:

În următorii patru ani, nu mai puțin de patru societăți vor efectua servicii de combatere a poleiului și deszăpezire pe cei aproximativ 600 de kilometri de drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Vrancea.

Victor Roman este fost deputat PSD FOTO: Facebook/Victor Roman
Victor Roman este fost deputat PSD FOTO: Facebook/Victor Roman

Două dintre firmele fostului deputat PSD de Vrancea, Victor Roman, au reușit să câștige licitația pentru serviciile de combatere a poleiului si deszăpezire pe drumurile judeţene din administrarea Consiliului Județean Vrancea, pe durata a 48 luni calendaristice, pentru zona de nord a județului.

SC Sorirex SRL și SC Roman Impex Prest SRL vor împărți 16,3 milioane de lei cu firmele KeyBoard din Râmnicu Sărat și EDN Bigblue Farmer SRL, ultimele două fiind o premieră pe piața din Vrancea, având în vedere că de 20 de ani deszăpezirea s-a făcut doar prin societățile fostului deputat PSD.

Pentru zona de sud, firmele KeyBoard din Rm. Sărat și EDN Bigblue Farmer SRL au câștigat licitație pentru suma de 16,4 milioane de lei.

Pe zona de nord sunt 312 kilometri de drumuri județene, iar pe zona de sud sunt 284 de kilometri, ceea ce înseamnă că fiecare kilometru care va fi deszăpezit în iarna 2022-2023 va costa în jur de 13.000 de euro.

Practic, pentru următorii patru ani, deszăpezirea va costa peste 6,5 milioane de euro.

„Contractele subsecvente se vor încheia anual. Estimări ale cantităților minime si maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, precum si ale cantităților minime și maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează sa fie atribuite pe durata acordului-cadru: conform Centralizator evaluări cantități minim – maxim pentru iarnă 1-12 luni, 13-24 luni, 25-36 luni, 37-48 luni“, se arată în oferta cu care a fost câștigată licitația.

Pentru deszăpezirile din anii trecuți, Consiliul Județean Vrancea are de recuperat de la SC Sotirex SRL şi SC Roman Impex Prest SRL peste 600.000 de lei, deoarece Curtea de Conturi a concluzionat că au fost pretinse la plată, în mod nejustificat, și achitate nelegal, 1.992 ore de servicii de combatere a poleiului şi deszăpezire.

Semnătura pentru aprobarea plăţilor a fost dată de Ionel Cel Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite