Faţa Focşaniului este întreţinută cu utilaje bune de dus la cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii municipalităţii spun că nici în 2011 nu au bani pentru investiţii în maşinile Direcţiei de Dezvoltare. Majoritatea maşinilor şi utilajelor care compun parcul auto al Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani sunt vechi de peste 20 de ani.

În timp ce alte oraşe din jur încep să se dezvolte în privinţa asigurării unor servicii publice de calitate pentru populaţie, folosind maşini şi utilaje competitive, unele adevărate bijuterii pe roţi, la Focşani parcul auto al Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice arată ca un cimitir de maşini.


Toate cele 35 de utilaje care deservesc la efectuarea lucrărilor de deszăpezire şi combatere a poleiului, la lucrări de reparaţii, transportul materialelor pentru spaţiile verzi, udarea gazonului, spălarea străzilor sau alte activităţi aflate în portofoliul de lucrări al firmei au o vechime mai mare de peste 20 de ani.


„Am ajuns de râsul şoferilor în trafic. Nu odată mi-au spus să mă dau la o parte cu troaca din drum. Parcă eu n-aş vrea să am o maşină mai bună şi performantă, să nu mă mai umplu toată ziua plin de vaselină pe mâini", spune unul dintre tractorişti care face zilnic zeci de ture prin oraş.


Noroc cu mecanicii
Doar iscusinţa mecanicilor care întreţin şi repară aceste maşini face ca ele să iasă în fiecare dimineaţă din garaj gata de drum, deşi şi-au îndeplinit de mult norma de casare. În marea majoritate, tractoarele, autocisternele, remorcile basculante sau ifroanele sunt preluate de la alte societăţi din subordinea Primăriei, care au găsit o portiţă de a scăpa de ele.
„Starea tehnică nu este corespunzătoare, la fel şi aspectul exterior şi în acest sens am făcut o propunere Primăriei de achiziţionare de utilaje noi. Am fi vrut măcar trei anul acesta, însă după cum ştiţi, Primăria nu dispune de fonduri să-şi permită asemenea achiziţii", ne-a declarat Laurenţiu Mocanu, directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani. Anul trecut, trei autovehicule care nu mai corespundeau din punct de vedere tehnic au fost casate.


Primăria „are în vedere"
Deşi reprezentanţilor Primăriei că le este ruşine când văd pe stradă aceleaşi utilaje vechi de ani de zile, ruginite şi în stare de dezmembrare, aceştia spun că nu au cum să se împartă cu bugetul. „Nici nu ştii cum s-o dai. Dacă achiziţionăm maşini şi nu reparăm străzile, ne sar oamenii în cap. Avem în vedere şi astfel de investiţii, dar anul acesta nu ne permitem", a precizat viceprimarul Vasile Dobre.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite