Fals avocat, dat pe mâna poliţiei de un bătrân ademenit cu metoda „accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metoda "accidentul" face în special victime cu ajutorul telefonului mobil
Metoda "accidentul" face în special victime cu ajutorul telefonului mobil

Acesta a fost reţinut pentru 24 ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune.

Bătranul de 77 ani, din comuna Tătăranu,  a sesizat lucrătorii postului de poliţie din localitate despre faptul că o persoană necunoscută care s-a prezentat ca fiind avocat l-a apelat şi sub pretextul că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier i-a solicitat o sumă consistentă pentru „rezolvarea situaţiei”.

Suma de bani trebuia, conform înţelegerii, să fie înmânată unui presupus reprezentant al fictivului avocat, întâlnirea urmând să aibă loc pe raza comunei Tătăranu.

"În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din Tătăranu ş cei ai Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Măicăneşti au reuşit la 09.12.2013 prinderea în flagrant a lui F. George Ciprian, de 21 ani, din municipiul Galaţi, judeţul Galaţi, după ce acesta primise de la reclamant suma de bani pretinsă.
Faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune",
a precizat insp pr. Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că  tînărul a acţionat în complicitate cu alti suspecţi, potenţialele victime fiind de pe raza municipiului  Focşani, dar şi din alte judeţe din ţară, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii actvităţi infracţionale şi a recuperării prejudiciului.

Poliţiştii spun că în ceamai mare parte a cazurilor autorii acestor infracţiuni sunt în mare majoritate persoane private de libertate aflate în stare de deţinere în penitenciare din ţară, cu precădere din Peniteciarul Galaţi. Autorii acţionează în complicitate cu persoane aflate în stare de libertate care ridică sumele de bani expediate de părţile vătămate.

Mai puteţi citi:

Escroaca bătrânilor din Focşani înşelaţi de 20000 de lei prin metoda "accidentul", prinsă de poliţişti. Victimele erau racolate de deţinuţi care aveau telefoane mobile în penitenciar

Femeie din Focşani, înşelată de 17.000 de lei, prin metoda "accidentul", de un individ care s-a dat comisar de poliţie

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite