Escroaca bătrânilor din Focşani înşelaţi de 20000 de lei prin metoda "accidentul", prinsă de poliţişti. Victimele erau racolate de deţinuţi care aveau telefoane mobile în penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii aveau telefoane în celule
Deţinuţii aveau telefoane în celule

Faptele au fost săvârşite în cârdăşie cu mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Galaţi, care au avut telefoane mobile în celule cu care au reuşit să înşele victimele.

Patru luni s-au chinuit poliţiştii vrânceni să dea de urma escrocilor care au înşelat cu diverse sume de bani mai multe bătrâne din Focşani, iar acest lucru le-a reuşit abia ieri, când au reţinut-o pe principala "piesă".

Este vorba despre Emilia Lăcrămioara Predescu, în vârstă de 34 de ani din Galaţi, care în cârdăşie cu deţinuţi aflaţi după gratii la Penitenciarul Focşani, a reuşit să înşele prin metoda „accidentul”, în decurs de doar două săptămâni, cu suma de 20.200 de lei, trei pensionare din Focşani.

Practic, deţinuţii aveau telefoane mobile în puşcărie, cu ajutorul cărora agăţau victime solvabile, pretinzând că sunt comisari de poliţie.

Ei spuneau la telefon bătrânelor că rudele lor apropiate au fost implicate în accidente de circulaţie şi că trebuie să plătească sume diferite de bani pentru a scăpa de acuzaţii. Banii erau ridicaţi ulterior de Emilia Lăcrămioara Predescu, fie direct de la domiciliul păgubiţilor, fie de la Poştă, din conturile unde victimele au făcut plăţi.

Telefoanele mobile au fost găsite asupra deţinuţilor în urma unei percheziţii care s-a organizat în două camere de la Penitenciarul Galaţi.

Prin metoda "accidentul" au fost înşelate o bâtrână de 82 de ani, cu suma de 1200 de lei, o alta de 76 de ani, cu suma de 2000 de lei şi o femeie în vârstă de 64 de lei, care a plătit “cash” escroacei din Galaţi suma de 17.000 de lei.

În urma perchezitiei organizată la domiciliul gălăţencei, poliţiştii au găsit suma de 24.000 lei, bani care au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor şi cu care vor fi despăgubite victimele.

Elimia Lăcrămioara Predescu şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, iar astăzi a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În ceea ce-i priveşte pe deţinuţii implicaţi în infracţiune, cel mai probabil aceştia îşi vor prelungi şederea „la mititica”.

Mai puteţi citi:

Femeie din Focşani, înşelată de 17.000 de lei, prin metoda "accidentul", de un individ care s-a dat comisar de poliţie

Escrocii combină metoda „accidentul” cu metoda „premiul”

Metoda „accidentul”, pe cuponul de pensie

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite