Două eleve de 12 şi 14 ani, din Focşani, au ameninţat astăzi că se aruncă de pe un bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilele au fost convinse să renunţe la gest
Copilele au fost convinse să renunţe la gest

Felele, eleve la Şcoala Nr.3 din Focşani, au fost înduplecate în cele din urmă  de jandarmi şi părinţi să renunţe la gestul necugetat.

Două fetiţe de 12 şi 14 ani din Focşani, ambele eleve în clasa a V-a şi a VI-a la Şcoala Nr. 3 din Focşani s-au urcat astăzi pe un bloc de patru etaje din apropierea şcolii unde învaţă şi au ameninţat că se aruncă în gol.

Ele au fost auzite de alţi copii aflaţi în zonă, care au sunat de urgenţă la 112, astfel că la faţa locului au venit de urgenţă atât salvatori de la Ambulanţă, cât şi poliţişti, jandarmi, dar şi membri ai familiilor lor. Fetele au fost convinse să renunţe la gest.

„Am fost sesizaţi să ne deplasam  pe strada Dr. Telemac  pentru că două fetiţe au ameninţat că vor să se sinucidă. Împreună cu familiile lor le-am convins să coboare şi au fost preluate de Serviciul de Ambulanţă”, a precizat cpt. Dan Vrînceanu, de la Inspectoratul de Jandarmi Vrancea.

Asistentele de pe Ambulanţă au constatat că fetele sunt stabile respirator şi că ar fi mărturisit că au recurs la acest gest pentru că au luat note proaste la şcoală. Familiile au refuzat internarea copilelor la Spitalul Judeţean din Focşani.

2

Directorul adjunct al şcolii spune însă că una din fetiţe a lăsat un bilet scris în care spune că „s-a săturat de bătăile crunte” de acasă şi că „vrea părinţi normali”.  În şcolă s-a demarat o anchetă iar părinţii şi elevele vor fi confruntaţi pentru aflarea adevărului.

„Sunt fetiţe care au o situaţie bună la învăţătură, încercăm să vedem despre ce este vorba. Una dintre fetiţe a lăsat un bilet în care spune că este bătută acasă, că s-a săturat să fie agresată şi că îşi doreşte o familie normală, cu părinţi normali, cu care să stea mai mult de vorbă. Nu ştim nici noi despre ce-i vorba”, a precizat Tatiana Bănică, directorul adjunct al Şcolii Nr. 3.

În cauză s-a sesizat şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, care vrea să afle dacă elevele au fost abuzate în familie. Copilele vor beneficia de consiliere psihologică.

Mai puteţi:

Un ofiţer de armată din Brăila, găsit spânzurat într-o pădure din Vrancea

FOTO Video Un agent de Penitenciarul Focşani s-a sinucis din cauza unei decepţii în dragoste

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite