Dosarul de corupţie al afaceristului Corneliu Prunache s-a prescris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Prunache     Foto: Ziarul de Vrancea
Corneliu Prunache     Foto: Ziarul de Vrancea

Acesta, împreună cu alţi doi angajaţi ai firmei sale, Cezar Pârlătescu şi Gheorghe Petrescu, au fost judecaţi pentru că ar fi fraudat fonduri europene în valoare de 3,5 milioane de lei.

Omul de afaceri Corneliu Prunache, care a patronat firma Aispa Star 95 şi unul dintre apropiaţii liderului PSD Vrancea Marian Oprişan, a scăpat basma curată în dosarul de corupţie în care a fost judecat timp de mai mulţi ani pentru că ar fi fraudat fonduri europene.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis la sfârşitul anul 2012 că procesul penal în care este învinuit omul de afaceri trebuie să înceteze, întrucât  a intervenit prescripţia răspunderii penale.

„În baza art. 11 pct. 2 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 10 alin. 1 lit. g C.pr.pen. şi art. 121, art. 122 alin.1 lit.d şi art.124 C.pen., cu reţinerea art. 13 C.pen., încetează procesul penal faţă de inculpatul PRUNACHE CORNELIU, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 185 din Legea nr. 78/2000, constatând că a intervenit prescripţia răspunderii penale”, se arată în motivarea judecătorilor Tribunalului Bucureşti.

Şi complicii săi, Cezar Pârlătescu şi Gheorghe Petrescu, foşti angajaţi la Aispa Star 95 SA, au beneficiat de reducerea pedepsei, de la zece ani cu executare, cât primiseră anterior, la patru ani cu suspendare.

În rechizitoriul DNA de trimitere în judecată se arată că "în cursul anului 2003, inculpaţii Pârlătescu Cezar Vergil şi Petrescu Gheorghe, având calitatea de angajaţi în cadrul SC Aispa Star 95 SA Focşani au falsificat documente şi au determinat folosirea, fără vinovăţie de către reprezentanţii Consiliului Local Cordun, avand ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile SAPARD, în cuantum de 34,5 miliarde lei (ROL). Obţinerea pe nedrept a fondurilor europene a fost şi rezultatul încălcării din culpă a atribuţiilor de serviciu de către inculpatul Prunache Corneliu, directorul general al SC Aispa Star 95 SA Focşani".

Iniţial, în 2008, Judecătoria Bucureşti l-a condamnat pe Corneliu Prunache la patru ani de închisoare, iar pe ceilalţi doi angajaţi câte 10 ani, însă aceştia au făcut apel.

Cauza a intrat spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti, ceea ce au şi urmărit făptuitorii, cauza lui Corneliu Prunache prescriindu-se, în timp ce ceilalţi doi s-au ales cu pedepse mult mai uşoare.

Decizia poate fi atacată cu recurs de procurorii DNA.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite