DN 2 D Focşani-Lepşa-Ojdula-Târgu Secuiesc, promisiune de finalizare până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, spune că este posibil ca până la finele acestui an să se poată circula de la Focşani la Lepşa-Ojdula-Târgu Secuiesc şi Braşov pe DN 2 D.

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a inspectat lucrările de reabilitare şi modernizare a DN 2 D Focşani-Lepşa-Ojdula-Târgu Secuiesc şi spune că până la sfârşitul anului lucrăriole ar putea fi finalizate.

„Dacă nu vom avea probleme serioase, la finele acestui an vom putea circula de la Focşani la Lepşa-Ojdula-Târgu Secuiesc şi Braşov pe DN 2 D.Lucrările nu vor mai fi stopate! Se va lucra până la inaugurare! Acum se toarnă 1.500 tone asfalt pe zi şi, în curând, se va ajunge la 4.000 tone/zi. Lucrările conexe vor merge în paralel.Este vorba de lucrări complexe de consolidări de mal, şanţuri, poduri, şi podeţe. Acestea se vor realiza mai greu…dar binele nu vine niciodată uşor. Vă asigur că, în acest moment, reabilitarea şi modernizarea DN 2 D este cea mai complexă lucrare, în materie de drumuri naţionale, din România. Drumul traversează Carpaţii şi, din punct de vedere al lucrărilor, este mult mai complex decât Transfăgărăşanul”,a precizat pe pagina de socializare Marian Oprişan.

Până în prezent, lucrarea este realizată în proporţie de 80%, întreaga porţiune de drum care va fi reabilitată având lungimea de 118km.

Practic, lucrările pe DN 2D, Focşani - Ojdula ar scurta legătura cu judeţul Braşov cu 50 de km. Costurile sunt estimate la aproximativ 300 de milioane de lei, finanţare asigurată exclusiv de la bugetul de stat.

Mai puteţi citi:

O nouă promisiune: DN2D Focşani-Ojdula-Tg Secuiesc-Braşov, finalizat până la debutul campaniei electorale pentru prezidenţiale

Drumul are o lungime de 118 kilometri şi valoarea totală a investiţiei de aproape 300 de milioane de lei, finanţarea efectuându-se de la bugetul de stat.

Broaştele de pe DN2D, studiate de străini/ Modernizarea drumului Focşani-Braşov este în continuare blocată de avizul de mediu

Lucrările pe DN 2D, Focşani - Ojdula ce scurtează legătura cu judeţul Braşov cu 50 de km sunt blocate în continuare de lipsa avizului de mediu "natura 2.000".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite