Deputatul Secară cere preşedintelui Consiliului Judeţean să abroge hotărârea prin care a împărţit bugetul localităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Secară este deputat PDL
Florin Secară este deputat PDL

În caz contrar, Secară îl ameninţă pe Oprişan că-l va reclama la Curtea de conturi şi la DNA. Demnitarul PDL este revoltat de faptul că localităţilor cu primari aparţinând Partidului Democrat Liberal li s-au alocat, în medie, de şase ori mai puţine fonduri decât localităţilor administrate de către primarii USL.

Potrivit deputatului PDL Mihai Florin Secară, în localităţile cu primari PDL trăiesc aproape 28.000 de vrânceni care au drepturi egale la o bună administrare şi dezvoltare locală a comunităţilor lor, ca şi restul locuitorilor judeţului, în care primarii aparţin USL.

“Nici o justificare prezentată de Marian Oprişan pentru alocarea absolut discreţionară a acestor fonduri nu este credibilă şi nu rezistă, ca argumentaţie, pentru modul halucinant în care acest personaj se joacă, public, cu bugetul judeţului Vrancea. Consilierii judeţeni au primit propunerea de repartizare după începerea şedinţei Consiliului Judeţean iar primarii PDL din judeţul Vrancea au fost supuşi unui simulacru de consultare cu privire la nevoile reale de finanţare ale administraţiilor locale pe care le conduc. Unicul criteriu care a stat la baza acestei distribuiri a fondurilor a fost aparteneţa politică la PDL a edililor şi pedepsirea comunităţilor care au ales să fie reprezentate de primari ai Partidului Democrat Liberal”, precizează Florin Secară.

Deputatul este supărat şi pe faptulş că municipiul Adjud, al doilea ca număr de populaţie din Vrancea, a primit puţine fonduri, punând această alocare pe seama relaţiilor nu foarte bune între primarul PSD Constantin Armencea şi deputatul PSD Victor Roman.

“Îi solicit pe această cale preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, să iniţieze abrogarea Hotărârii privind repartizarea pe unităţi administrativ - teritoriale a  unor sume  alocate judeţului Vrancea conform Legii nr. 5/2013 privind bugetul de stat pe anul  2013, să reia procesul de consultare a unităţilor administrativ teritoriale şi să procedeze la repartizarea corectă şi echitabilă a sumelor destinate judeţului Vrancea.Solicit de asemenea Prefectului Judeţului Vrancea, Kanty Cătălin  Popescu, să dea dovadă de imparţialitate şi corectitudine în exercitarea funcţiei publice şi să nu acorde aviz de legalitate acestei mascarade  administrative”, mai precizează Florin Secară.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite