Daune de 15.000 de euro obţinute în instanţă de o focşăneancă muşcată de câini

0
0
Proprietarul câinilor este bun de plată
Proprietarul câinilor este bun de plată

Femeia a fost muşcată acum aproape doi ani de patru câini de pază ai unei societăţi prin curtea căreia femeia trecea pentru a ajunge la locul de muncă.

În urmă cu doi ani, focşăneanca Carmen Mihaela F. a fost atacată de câinii de pază ai unei societăţi din oraş şi muşcată de mai multe părţi ale corpului, traume în urma cărora a fost internată pentru o perioadă mai lungă în spital, la Secţia de chirurgie plastică. Şi astăzi, femeia urmează tratamente medicale, pentru înlăturarea urmelor adânci lăsate asupra sa de colţii câinilor.

"Am suferit o reacţie acută de stres post traumatic, fiind internată la Secţia de Chirurgie plastică a Spitalului Sf. Pantelimon, angajatorul acordându-mi 24 zile de concediu medical, fiind clasificată cu incapacitate temporară de muncă. Şi în acest moment urmez tratament, fiindu-mi recomandate intervenţii chirurgicale estetice prin care să pot atenua cicatricile îngrozitoare rămase. ... Urmare a incidentului, am suferit traume atât fizice cât şi psihice, care s-au manifestat şi repercutat şi acasă în mediul familial”, se arată în acţiunea depusă la instanţă, potrivit site-ului avocatura.com.

Incidentul s-a petrecut în curtea societăţii Dorex, locaţie prin care femeia trecea pentru a ajunge la locul său de muncă, fiind angajată a firmei SC Lugera Makler Romania SRL, care are un punct de lucru şi la Focşani.

Cazul a fost înregistrat atunci ca accident de muncă. Victima a mai precizat că a fost scăpată din colţii dulăilor de o colegă care a fost şi ea atacată de câini, dar căreia i-a fost teamă să se adreseze instanţei.

"Deşi în luna ianuarie am fost atacată de câinii proprietarului depozitului S.C. Dorex SRL şi am reclamat acest lucru către angajatorul S.C. LUGERA & MAKLER ROMÂNIA SRL, angajatorul nu a luat nici o măsura. ... Am avut promisiunea angajatorului că se va rezolva această problemă, fiind de notorietate faptul că cei patru câini  lup german ai proprietarului depozitului sunt de o agresivitate ieşită din comun. În urma sesizărilor, inspectorii ITM s-au sesizat, efectuând cercetări, emiţându-se FIAM-ul, în care se constată că a fost accident de muncă cu incapacitate temporară de muncă”, arată femeia agresată de câini în acţiunea promovată de avocata Nicoleta Plugaru.

Dacă iniţial, la Tribunalul Vrancea, femeia nu a avut câştig de cauză, la Curtea de Apel Galaţi magistraţii au decis casarea primei sentinţe a judecătorilor vrânceni şi au dat cauza spre rejudecare tot la Tribunalul Vrancea.

În instanţă, focşăneanca a cerut daune materiale de 5000 de lei şi 25.000 de euro prejudicii morale. După un proces care a durat mai bine de un an, Tribunalul Vrancea a dat sentinţa în acest caz, care însă nu este definitivă, focşăneanca obţinând daune materiale în sumă de 15.000 de euro.

„Admite în parte acţiunea principală formulată de reclamanta F. Carmen Mihaela  în contradictoriu cu pârâta SC LUGERA & MAKLER ROMANIA SRL, cu sediul în Bucureşti, str. Vulturilor, nr.98, sector 3, cu punct de lucru în mun. Focşani, str. Coteşti, nr.116, jud. Vrancea şi chemaţii în garanţie ŢÎRU GEORGE domiciliat în Focşani, str. Coteşti, nr. 101, judeţ Vrancea şi SC DOREX SRL cu sediul în Focşani, str. Coteşti, nr. 116, judeţ Vrancea, având ca obiect răspundere patrimonială. Obligă pârâta SC Lugera & Makler Romania SRL Bucureşti să plătească reclamantei F. Carmen Mihaela 15.000 Euro în echivalent în lei la data plăţii potrivit cursului BNR, reprezentând despăgubire pentru daune morale. Respinge ca neîntemeiată restul pretenţiilor privitoare la daunele morale şi cele materiale. Obligă pârâta să plătească reclamantei 1613 lei cheltuieli de judecată. Admite cererea de chemare în garanţie formulată faţă de Ţîru George. Obligă chematul în garanţie Ţîru George la plata sumei de 15.000 Euro şi 1613 lei despăgubiri către pârâta SC Lugera & Makler Romania SRL Bucureşti. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în garanţie a SC Dorex SRL Focşani”, se arată în decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea.

Mai puteţi citi:

Bărbat atacat de un câine rasa Rottweiler pe o stradă din Focşani

FOTO Un copil de trei ani a murit după ce a fost muşcat de cap de câinele bunicilor

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite