Curăţenie la mâna a doua în Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua maşinărie mătură, spală, aspiră şi curăţă zăpada Foto: Ştefan Borcea
Noua maşinărie mătură, spală, aspiră şi curăţă zăpada Foto: Ştefan Borcea

Municipalitatea focşăneană a dat 47000 de euro pe două maşini second hand. Gospodarii oraşului consideră că noile echipamente, care nu sunt tocmai de ultimă oră, vor uşura şi chiar înlocui munca angajaţilor de la spaţii verzi şi de la salubritate.

Până ieri, activitatea de salubritate stradală în municipiul Focşani se realiza, în proporţie de 100%, doar manual, cu mătura şi făraşul, din cauza lipsei de dotare cu echipamente a unităţii aflate în subordinea primăriei.

Pentru a fi totuşi în pas cu vremurile de astăzi, municipalitatea a reuşit să achiziţioneze două maşini moderne de curăţat stradal, una de dimensiuni reduse, cealaltă de capacitate mare, pentru care a plătit 47000 de euro.

Ce-i drept, maşinile nu sunt noi, ci au fost cumpărate la mâna a doua şi vor fi utilizate doar pe străzile şi trotuarele reabilitate.

image

„Maşina care ne-a fost repartizată nouă a costat 17000 de euro şi este multifuncţională. Mâine (n.r. astăzi) o să ieşim cu ea în Piaţa Unirii să spălăm noul paviment. Ea mătură, spală şi aspiră frunzele din parcuri, dar putem să şi ierbicidăm cu ea spaţiile verzi, pentru că este mică şi se poate strecura uşor. În plus, iarna îi ataşăm un plug şi poate curăţa trotuarele de zăpadă", ne-a precizat Marian Pascu, şeful Serviciului Spaţii Verzi, din cadrul Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice Focşani.

Cealaltă maşină, care a costat 30000 de euro, va fi folosită pe străzile mari din oraş, cu condiţia ca acestea să fi fost reabilitate, întrucât, prin construcţia ei, aceasta nu poate acţiona pe arterele pline de gropi, care sunt încă destul de multe la nivelul municipiului.

Reprezentanţii primăriei spun că intenţionează să mai procure două astfel de utilaje care ar putea să facă singure munca a zeci de angajaţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite