Cum şi-a marcat proprietatea un milionar suedez care a cumpărat 1.000 de hectare de pădure în România. „Am lucrat 30 de ani în domeniu şi n-am văzut aşa ceva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peter Forssel, un investitor din Suedia, a cumpărat 1.000 de hectare de pădure într-o comună de pe Valea Râmnicului. Îşi vizitează proprietatea, pe care a demarcat-o în culorile naţionale, doar cu elicopterul.

Unul dintre cei mai mari importatori-exportatori de cherestea din Europa a cumpărat în urmă cu mai mulţi ani aproximativ 1.000 de hectare de pădure în comuna Vintileasca, judeţul Vrancea.

Suedezul Peter Forssel, preşedintele Midger Investments, vine să-şi viziteze "moşia" din Vrancea cel puţin o dată pe an. Potrivit primarului comunei Vintileasca, suedezul face parte dintr-o familie foarte bogată de nobili suedezi.

“Am înţeles că deţine peste 20.000 de apartamente în lumea întreagă. La noi vine odată pe an, cu elicopterul, să vadă care mai este starea pădurii. Odată a venit cu un alt membru al familiei, cu două elicoptere. L-am întrebat de ce a fost nevoie de două elicoptere, când erau locuri suficiente pentru mai multe persoane şi mi-a răspuns că nu o să găseşti niciodată o familie de nobili în acelaşi mijloc de transport”, ne-a declarat primarul Georgel Spătaru.

Potrivit acestuia, suedezul a avut pretenţia ca arborii din limitele amenajamentului silvic pe care îl administrează să fie marcaţi în culorile statului suedez, galben şi albastru (foto).

image

“Noi avem în toată ţara limite amenajistice vopsite cu roşu. Am lucrat aproape 30 de ani în domeniu şi nu am văzut aşa ceva. N-am întâlnit ca arborii să fie marcaţi altfel decât cu roşu”, ne-a mai spus edilul.

Georgel Spătaru spune că firma suedezului a cumpărat pădurea de la un proprietar de pădure din Tulnici, Balasinovici, care a avut o proprietate de 750 de hectare de pădure, dar şi de alţi proprietari din zonă.

Edilul este oarecum nemulţumit de faptul că, deşi omul de afaceri suedez a promis iniţial că nu va face exploatare din pădure, ulterior s-a răzgândit şi acum maşinile care transportă cherestea în zonă strică drumurile comunei.


 

image
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite