Cum au sporit averile aleşilor vrânceni. Senatorul PSD Cristian Dumitrescu, tranzacţie importantă cu fostul ministru Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii din Focşani şi parlamentarii vrânceni şi-au publicat declaraţiile de avere pe anul trecut. Din acestea rezultă că veniturile lor au crescut, mai ales după majorările salariale stabilite de guvernanţi, dar şi în urma unor tranzacţii sau afaceri profitabile.

Cel mai bogat parlamentar de Vrancea este deputatul PNL Ion Ştefan.

Liberalul locuieşte în Focşani, unde are o casă şi mai deţine împreună cu soţia, fratele şi un cumnat un apartament în municipiul Iaşi.

Deţine patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul şi 1.000 mp de teren la Lepşa, teren cumpărat în anul 2003.

De asemenea, are un autoturism Cielo din anul 1995, un alt autoturism pe care îl conduce fiind al companiei Balcanic.

Imagine indisponibilă

Dacă veniturile încasate de la Camera Deputaţilor au fost în sumă de 87.324 de lei, în schimb acesta a încasat în 2017, de la firmele unde este acţionar, dividende în valoare de peste şase milioane de lei.

O avere impresionantă a strâns şi senatorul PSD Cristian Dumitrescu. Acesta deţine împreună cu soţia sa cinci terenuri, între care unul la Sinaia, dar şi trei apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Sinaia.

Acesta a vândut anul trecut alte două apartamente, unul pentru suma de 140.000 de euro, către fostul ministru de interne Gabriel Oprea şi altul pe care a încasat 379.000 de lei.

Cristian Dumitrescu deţine două autoturisme, 20 de conturi bancare în care a adunat sume impresionante, dar şi plasamente financiare la firme şi bănci. Acesta a avut venituri de 94.596 de lei de la Senat, 142.346 de lei de la cabinetul de notar public, venituri din chirii de 8.000 de euro.

cristian dumitrescu

Soţia sa, care este cadru universitar, a avut anul trecut venituri de aproape un milion de lei de la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir.

Celălalt senator de Vrancea, Cătălin Toma, deţine cinci terenuri în Vrancea, atât intravilan şi extravilan, cât şi unul forestier, dar şi un apartament.

Liberalul are două autoturisme şi un tractor, iar la începutul anului 2018 a înstrăinat, pentru 6.000 de euro, un autoturism VW Passat.

El deţine şi depozite bancare de peste 60.000 de lei şi a obţinut o indemnizaţie de la Senat în sumă de 106. 767 de lei.

Imagine indisponibilă

Activităţile agricole i-au adus lui Cătălin Toma în 2017 venituri de 62. 823 de lei.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi parlamentari, deputatul PSD Dragoş Bîrlădeanu deţine un teren intravilan, de 500 mp, în oraşul Odobeşti, dar nu figurează cu nicio altă proprietate.

Acesta a contractat un credit de 40.000 de euro, scadent în 2036. În anul 2017, a primit o indemnizaţie de la Camera Deputaţilor de 90.350 de lei. 

Deputata PSD Tudoriţa Boboc are un hectar de teren extravilan în comuna Cîmpineanca, un apartament în Focşani, un autoturism Toyota pe care şi l-a achiziţionat în 2017, an în care a împrumutat 70.000 de lei de la o instituţie nebancară, CETELEM.

Imagine indisponibilă

Tudoriţa Boboc a încasat anul trecut de la Camera Deputaţilor  87.324 lei.

În ceea ce-l priveşte pe deputatul PSD Nicuşor Halici, acesta deţine un teren în suprafaţă de un hectar în satul Păuleşti, un apartament în Focşani şi un autoturism Audi.

În schimb, parlamentarul este plin de datorii. Are credite însumate de 67.000 de euro şi 70.000 de lei, pe care este nevoit să le susţină din veniturile sale de parlamentar, respectiv 87.324 de lei.

Deputatul PSD Angel Tîlvăr aste curat la capitolul proprietăţi, în sensul că pe numele său nu figurează nici imobil, nici teren. În schimb, acesta are două maşini, dar şi o sumă de peste 100.000 de lei în conturi. Activităţile sale din Parlament i-au adus câştiguri salariale de 90.292 de lei.

focsani angel tilvar

Pe site-ul Primăria Focşani au fost publicate declaraţiile de avere ale celor trei edili pe anul 2017. În ceea ce-l priveşte pe primarul Cristi Misăilă, s-au produs ceva modificări faţă de 2017, astfel că după pronunţarea divorţului numele fostei sale soţii nu mai figurează în declaraţia de avere.

Misăilă deţine cota parte de ½ din terenul intravilan de 1.200 mp de la Goleşti, la fel pentru 1,83 hectare de teren agricol la Moviliţa, dar şi pentru 2,03 hectare teren agricol la Panciu. În schimb, a dispărut din declaraţie terenul în suprafaţă de 4,9 hectare teren agricol aflat la Gugeşti.

misaila

La capitolul clădiri, Cristi Misăilă declară că nu deţine niciun imobil, nefiind făcută nicio menţiune la casa de la Goleşti scoasă la vânzare în timpul procesului de divorţ. În declaraţie nu figurează nici maşina cu care circulă în prezent Misăilă, ci un Nissan Patrol din 1995.

Edilul are şi credite în sumă de 88.000 de lei şi 45.000 de euro, cu scadenţe care ajung până în anul 2043. În privinţa veniturilor, Cristi Misăilă a câştigat suma de 88.087 de lei, cu menţiunea că abia la jumătatea anului 2017 veniturile din salarii au crescut considerabil, lucru care se va regăsi în declaraţia de avere de anul viitor.

Viceprimarul Ionuţ Mersoiu are un teren de 801 mp în Focşani, primit ca donaţie, şi a cumpărat în 2015 un teren 7570 mp în Urecheşti. Viceprimarul deţine în Focşani un apartament de 57 mp, dar deşi conduce o limuzină aceasta nu figurează în declaraţie.

mersoiu

Mersoiu a avut anul trecut venituri de 78141 de lei, exclusiv din activitatea de viceprimar.

În ceea ce-l priveşte pe Marius Eusebiu Iorga, acesta deţine trei terenuri, din care două în intravilan la Moviliţa şi Odobeşti şi unul agricol la Moviliţa. Viceprimarul are două apartamente în Focşani, unul cumpărat şi altul moştenit şi încă un apartament la Odobeşti, iar în funcţia pe care o deţine a încasat anul trecut 78.141 de lei.

Imagine indisponibilă

În schimb,  Marius Iorga a contractat în acest an un împrumut de 5.000 de euro, scadent în 2020.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite