Consilerii locali PSD şi PNL care se luptă între ei pe o temă bizară: cine să-i premieze cu bani pe elevii de 10 la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două proiecte similare, vizând premiera performerilor de la Bacalaureat au fost înregistrate de PSD şi PNL în Consiliul Local Focşani.

Chiar în ziua în care s-au afişat rezultatele de la Bacalaureat, pe 4 iulie, fără să mai aştepte şi ce se întâmplă după contestaţii, principalele partide din Consiliul Local, respectiv consilierii din grupul majoritar PSD şi cei de la PNL au încercat fiecare să fie grijulii cu performerii examenului de maturitate.

Ei au iniţiat câte un proiect de hotărâre pentru recompensarea cu suma de 1.000 de lei pentru fiecare din cei opt absolvenţi de nota 10.

Liberalii se laudă că au fost primii care au făcut acest pas, iniţiind un proiect de hotărâre privind alocarea de la bugetul local a sumei de 8.000 de lei exact în acest scop. Ei precizează că atunci au mers să înregistreze proiectul la Primăria Focşani , dar au avut surpriza să constate că un proiect similar, cu acelaşi text, fusese depus şi de grupul PSD.

“Noi am depus acest proiect, pentru că ştiu că PSD au o reţinere în a premia performanţa. După ce l-am depus a apărut un proiect exact la fel, al PSD. Ei se ocupă cu furtul proiectelor şi nu este prima dată când se întâmplă aşa. Până la urmă nu contează cine face, dar este un gest de n-am cuvinte”, a precizat Nicu Tănase, liderul de grup al PNL Focşani.

La rândul lor, cei din grupul PSS-ALDE spun că au fost mai rapizi decât colegii lor.

“Noi am înregistrat solicitarea imediat după ce s-au afişat rezultatele. Nu ştiu când au depus şi cei de la PNL dar vă asigur că, fiind cadru didactic, la asta m-am gândit prima dată. Noi cred că am depus puţin mai devreme. Vă asigur de faptul că, mai rapid decât m-am gândit eu, nu s-a gândit nimeni”, susţine consiliera Cătălina Lupu, de la grupul PSD+ALDE.

Cel mai probabil, proiectul PSD va fi propus spre votul consilierilor la şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

Cei opt absolvenţi cu medii mari sunt Alina Andreea Ardeleanu, Andreea Dumitraşcu, Alina Mădălina Pavel, Raluca Elena Pleşa-Pătrăşcan, de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza şi  Ştefania Frunză, Alexandra Iancu, Alina Teodora Măciucă, Bianca Elena Marin de la Colegiul Unirea.

Anul trecut a existat o dispută similară în Consiliul Local, tot cu privire la premierea performerilor Bacalaureatului. Atunci, doar un singur absolvent a reuşit această performanţă, iar liberalii au întocmit un proiect de hotărâre pentru premierea acestuia cu suma de 5.000 de lei. Grupul PSD nu a fost de acord cu această sumă, propunând 1.000 de lei, care a şi fost votată de aleşi.


 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite