Cine este pompierul care a murit în tragicul accident feroviar de la Adjud. Poveşti impresionante de salvator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Florin Tăbăcaru a murit în accidentul feroviar de la Adjud
Liviu Florin Tăbăcaru a murit în accidentul feroviar de la Adjud

Liviu Florin Tăbăcaru avea mereu prezenţă de spirit, era un profesionist desăvârşit, înzestrat cu spirit civic fără egal.

Bărbatul mort în accidentul feroviar de la Adjud este pompierul Liviu Florin Tăbăcaru, în vârstă de 40 de ani, care donează trombocite de ani de zile unui bătrân care suferă de o boală rară de sânge.

„Nu puteam să condamn un om la moarte, prin indiferenţă, şi să-i spun nu. Nu pot eu să fiu judecătorul dumnealui şi să-l programez la moarte. Este adevărat, e o procedură mai complexă să donezi trombocite faţă de ceea ce înseamnă să donezi sânge, dar gândindu-mă că ce fac înseamnă viaţă pentru un alt om nu ai cum nu te implici. Te simţi minunat ştiind că prin acea picătură de sânge donezi viaţă. Eu îmi găsesc fericirea prin aceste fapte mărunte“, spunea cu cu modestie Florin Tăbăcaru, acum doi ani. 

În urmă cu trei luni, Florin Tăbăcaru a fost protagonistul unei întâmplări care a avut drept urmare salvarea vieţii unui om. Pompierul se afla la cumpărături în Piaţa Centrală din municipiul Adjud, când, la ieşirea din incinta Pieţei a văzut o mulţime de oameni care strigau după ajutor.

Când s-a apropiat, a văzut prăbuşit un bărbat în stare de inconştienţă. Prezenţa sa de spirit a făcut să treacă imediat la verificarea funcţiilor vitale, care arătau că bărbatul, în vârstă de 59 de ani, nu le mai avea. Pur şi simplu nu respira, fapt pentru care l-a aşezat în poziţie orizontală şi a început imediat să-i aplice manevrele de prim ajutor şi masajul cardiac. După câteva minute de resuscitare, bărbatul a dat semne că îşi revine, şi a început să tuşească.

"Plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin l-a pus în poziţia de siguranţă, iar în scurt timp l-a predat echipajului SMURD sosit la faţa locului. Paramedicii au preluat bărbatul în stare conştientă şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Focşani", spunea atunci ISU Vrancea.

Comunitatea din Adjud, îndurerată

Liviu Florin Tăbăcaru avea trei copii şi a participat şi la o misiune externă în Afganistan. Primarul municipiului Adjud a postat pe pagina de Facebook un impresionant mesaj.


"Nu sunt cuvinte care să exprime regretul pe care îl simt din cauza pierderii, în această dimineaţă, a unui membru atât de important al comunităţii noastre! Dragi adjudeni, astăzi a plecat dintre noi, către Ceruri, Tăbăcaru Liviu Florin, un salvator prin definiţie, un om ale cărui putere de sacrificiu, conduită civică, omenie şi credinţă ne-au impresionat permanent în urma diverselor misiuni de salvare în care se implica inclusiv în afara programului.
Nu în ultimul rând, Florin a fost şi un preţios prieten, găsind întotdeauna cuvintele potrivite pentru a ridica de pe umerii celor apropiaţi gândurile de descumpănire", a scris Florin Nechifor pe pagina de Facebook.

pompier salvator

Cum s-a întâmplat tragedia

"Astăzi, 27 martie, în jurul orei 07:45, un apel primit la numărul unic de urgenţă 112, anunţa despre producerea unui accident feroviar, la trecerea la nivel cu calea ferată din cartierul Şişcani, municipiul Adjud. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă 3 echipaje din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, cu 1 autospecială de intervenţie, 1 autospecială de descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD. În urma impactului dintre un autoturism şi locomotiva unui tren care circula pe ruta Paşcani-Adjud au rezultat 2 victime, un bărbat şi o minoră, rămase încarcerate. Echipajul de descarcerare a acţionat pentru extragerea celor 2 victime din autoturism. Din nefericire, bărbatul, în vârstă de 40 ani, nu mai prezenta semne vitale. Minora, în vârstă de 10 ani, a suferit traumatism toracic. Aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea prezent la faţa locului şi transportată la Unitatea Primiri Urgenţe Focşani. Cu regret nemărginit anunţăm că persoana decedată este angajat al I.S.U. Vrancea. Ne exprimăm profunda îndurerare pentru pierderea suferită", transmite ISU Vrancea.

În cauză a fost întocmit un dosar penal şi se fac cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au generat producerea accidentului feroviar.

Vă mai recomandăm:

Salvator de vieţi şi la muncă, dar şi în timpul liber. Pompierul vrâncean care impresionează cu omenia lui

Pompierii care ţin un bărbat în viaţă de şapte ani. „Nu sunt judecătorul dumnealui, să-l programez la moarte“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite