Cei mai avuţi candidaţi la Primăria Focşani. Firmele liberalului Ion Ştefan, profit de trei milioane de euro în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii din Focşani vor anul acesta să câştige Primăria Focşani cu un candidat mai puţin cunoscut în mediul politic, pentru că este membru PNL de trei ani, dar foarte cunoscut în zona afacerilor.

Ion Ştefan este patronul grupului de firme Balcanic Prod, cea mai mare societate de profil din ţară. Acesta este de profesie inginer electromecanic, are 47 de ani şi este tată a trei copii în vârstă de 7, 9 şi 19 ani.

Nu a lucrat niciodată la stat şi, potrivit spuselor sale, nu a avut prin firmele sale contracte cu statul. Cele patru firme Balcanic pe care le conduce împreună cu fratele său au avut anul trecut o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro şi un profit de trei milioane de euro, bani pe care Ion Ştefan spune că-i reinvesteşte în firma în care lucrează 135 de angajaţi.

Candidatul PNL la Primăria Focşani locuieşte în Focşani, la casă şi spune că mai deţine împreună cu soţia, fratele şi un cumnat un apartament în municipiul Iaşi. Deţine patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul şi 1000 mp de teren la Lepşa, teren cumpărat în anul 2003. De asemenea, are un autoturism Cielo din anul 1995, un alt autoturism pe care îl conduce fiind al companiei Balcanic.

“Nu am conturi în străinătate, nu am firme offshore şi sunt asociat în patru firme ale Balcanic. Firma a fost declarată în 2014 campioană în business în zona Moldovei. În 2015 am plătit la bugetul statului 18 milioane de lei”, ne-a declarat Ion Ştefan, candidatul PNL la Primăria Focşani.

Deocamdată, PSD nu şi-a stabilit candidatul la Primăria Focşani, după ce actualul edil, Decebal Bacinschi, care are probleme de sănătate, dar şi un dosar în cercetare la DNA, ne-a declarat că nu mai candidează.

Până acum şi-au mai anunţat intenţia de a candida la fotoliul de primar actualul vice, Marius Iorga, din partea UNPR , Mirela Bîznă, din partea PMP şi Lucian Vulpe, din partea ALDE.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite