Ce produse ne vând comercianţii: "Şuncă de curcan fără carne de curcan"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control al inspectorilor de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea, cu tematică pe linia calităţii produselor din carne, a scos în evidenţă faptul că operatorii economici îşi înşeală clienţii.

Controlul a vizat 28 operatori economici atât din Municipiile Focşani şi Adjud, cât şi din mediul rural, la peste 85% dintre operatorii economici controlaţi s-au constatat abateri la comercializarea produselor din carne.

Pentru aceste abateri, s-au aplicat 20 avertismente şi 13 amenzi contravenţionale , în valoare totalã de 24 000 lei şi s-a dispus oprirea temporarã de la comercializare a 190 kg produse din carne, în valoare totalã de 3035 lei.

Spre exemplu, au fost identificate mai multe preparate din carne de pui , curcan sau pur şi simplu pasăre la care nu se precizează proporţia de carne conţinută, deşi acest ingredient influenţează alegerea consumatorului, dând specificitate produsului.

Inspectorii de la protecţia Consumatorului au identificat o "şuncă de curcan" în care nu era nici urmă de carne de curcan.

"De asemenea, s-a constatat că în multe preparate din carne se utilizează în fabricaţie doar carne dezosată mecanic, despre care consumatorii trebuie să ştie că este o carne de calitate inferioară, cu aport nutriţional redus, fiind obţinută din resturile de carne rămase pe oase, după o primă dezosare. Nefiind interzisă utilizarea acesteia în produsele din carne, alegerea trebuie să aparţină consumatorilor , deci recomandăm citirea cu atenţie a etichetelor de produs", precizează inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite