Cazul tehnicianei agricole care făcea pe dentista în satele Vrancei: „N-am omorât pe nimeni, ba chiar am făcut mult bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinet stomatologic
Cabinet stomatologic

Judeţul Vrancea s-a confruntat la începutul anilor 2000 cu o situaţie de fals medical asemănătoare cu cea a italianului care ţine în aceste zile agenda ziarelor şi televiziunilor.

Situaţia medicilor falşi, care practică această meserie fără drept, nu este una nouă în ţara noastră. În urmă cu 17 ani, un caz asemănător celui descoperit în ultimele zile a fost depistat şi în Vrancea, cu totul întâmplător.

În luna ianuarie 2002, poliţiştii de la Biroul de Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au derulat un control de rutină la cabinetele medicale, pentru a constata dacă acestea sunt autorizate pentru folosirea şi deţinerea medicamentelor cu conţinut toxic. Ei au găsit într-un cabinet stomatologic din comuna Gugeşti un tehnician agricol care efectua intervenţii stomatologice unui pacient. Vorbim de o femeie în vârstă de 37 de ani, asociată cu un medic stomatolog din Focşani, aflat atunci în concediu medical prelungit.

Femeia, fără studii în domeniu, preluase toate responsabilităţile medicului pe linie stomatologică.

Poliţia i-a făcut dosar penal pentru infracţiunile de exercitare fără drept a unei profesii, precum şi pentru deţinere fără autorizaţie a unor medicamente cu conţinut toxic. Chestionată de jurnalişti pe acest subiect, femeia a recunoscut că este în ilegalitate.

“Ce era să fac dacă a venit copilul şi mă ruga plângând să-i tratez dintele, pentru că nu mai putea de durere. Trebuie să o refuz, mititica? Sunt şi eu mamă, cu suflet în mine. Ştiu că legal nu este voie, însă n-am omorât pe nimeni, ba din contra am făcut mult bine”, ne spunea în urmă cu 17 ani tehniciana agricolă.

Aceasta a mai mărturisit că a învăţat meserie de la doctoril cu care împărţea veniturile, întrucât erau asociaţi.

“Păi cum să nu înveţi meserie în patru ani de când sunt aici. Şi cu ochii închişi înveţi meserie lângă domnul doctor. Ce, croitoria cum se învaţă. Până acum, datorită mie, au venit la cabinet peste 200 de pacienţi. Copiii vin numai de dragul meu la cabinet. Eu şi domnul doctor venim la muncă dimineaţa şi plecăm noaptea, pentru că este singurul cabinet din zonă şi oamenii nu-şi permit să cheltuiască banii pentru a merge la Focşani”, spunea femeia.

Peste ani, femeia şi-a deschis propriul cabinet stomatologic în curtea casei sale din Gugeşti, cabinet pe care îl deservea însă un medic care venea de la Focşani. 

caz vrancea
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite