Căutătorii de comori din Vrancea au descoperit peste o mie de grenade funcţionale, din perioada Primului Război Mondial FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de grenade funcţionale din perioada Primului Război Mondial au fost descoperite, marţi după-amiază, de căutători de comori din Vrancea şi de pompierii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, pompierii au fost solicitaţi în localitatea Câmpuri după ce o echipă de detectorişti a descoperit o zonă în care sunt depozitate câteva sute de grenade. 

Ajunşi la faţa locului, pompierii pirotehnişti au scos din pământ un număr de 1.087 de grenade, model german, toate funcţionale. Este una dintre cele mai mari descoperiri de muniţie din judeţul Vrancea, informează news.ro. 

„În urma unui apel primit astăzi, prin 112, echipa pirotehnică a ISU Vrancea a fost solicitată să intervină în localitatea Câmpuri deoarece un grup de detectorişti a descoperit în urma unei acţiuni mai multe grenade. 

După asanarea terenului de către specialişti piroehnicieni au fost identificate, ridicate şi transportate în siguranţă un număr de 1.087 de grenade ofensive, model german. Acest tip de proiectil a fost folosit în timpul Primului Război Mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Imagine indisponibilă

Conform sursei citate, toate cele 1.087 de grenade au fost duse în siguranţă în depozitul ISU Vrancea.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite