Câine poliţist, scos la licitaţie pentru incompetenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un câine ciobănesc german în vârstă de un an şi patru luni, care a fost antrenat pentru a depista explozivi, dar care s-a dovedit fără calităţi de a fi un bun câine poliţist, va fi scos la licitaţie publică.

Valoarea sa de inventar a fost stabilită la 3.699 de lei. Câinele Nim va fi vândut în noiembrie de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vrancea. El a fost preluat prin transfer de la Centrul Chinologic din Sibiu, care produce, creşte şi dresează câini de serviciu pentru structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor. Timp de un an, poliţistul care l-a avut în grijă s-a ocupat pentru a-l aduce pe Nim la un nivel ridicat de performanţă.



Însă câinele n-a răspuns aşteptărilor. „În luna iunie anul acesta s-a mers cu el la Sibiu pentru evaluarea aptitudinilor. Comisia de acolo a constatat că nu îndeplineşte baremele pentru categoria sa şi nici măcar pentru altă categorie. Îi lipsesc personalitatea şi curajul. Cu alte cuvinte, câinele nu are calităţi de poliţist", ne declară agentul-şef Vasile Tomozei, de la Serviciul Logistic al IPJ Vrancea.

Nim este considerat încă un pui şi de aceea poliţiştii care l-au crescut până acum spun că viitorul proprietar va avea un bun companion, aceasta fiind principala calitate a câinelui.

image



În padocul IPJ Vrancea mai sunt 11 câini ciobăneşti pregătiţi pentru misiuni. Dintre ei, trei vor fi „pensionaţi" până la sfârşitul anului, după ce au depăşit gradul de uzură. 

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite