Buluceală la cabinetele medicale din Policlinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrâncenii s-au îngrămadit să-şi rezolve problemele de sănătate
Vrâncenii s-au îngrămadit să-şi rezolve problemele de sănătate

Sute de pacienţi din tot judeţul vin la Focşani pentru o consultaţie la medicul specialist. Unii au noroc şi vin cu trimiteri mai veche, dar alţii s-au prezentat la medic fără acest document. Cei mai mulţi dintre au cerut bonuri de ordine la diabetolog.

Câteva sute de vrânceni stau zilnic la coadă la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean Focşani pentru a obţine un bon de ordine pentru o consultaţie de specialitate.

De altfel, ieri a fost şi prima zi în care medicii de specialitate au venit la muncă după o vacanţă prelungită după Paşte. Unii dintre bolnavi au venit chiar şi fără bilet de trimitere din partea medicilor de familie, care, de la începutul lunii nu au mai folosit nici unul dintre aceste formulare.

Mulţi dintre pacienţi erau dezorientaţi, mai ales unii au auzit că, de la 1 aprilie se vor plăti toate consultaţiile.

Cristian Tânjală a venit de la Adjud pentru un referat la Diabet şi pentru un altul la neurologie. Bărbatul nu avea bilet de trimitere de la medic chiar dacă a fost pe la medicul de familie.

„Mi-a zis să merg pe răspunderea lui. Eu am nevoie de consultaţiile astea şi nu ştiu ce să fac acum. Că am înţeles că se plăteşte", a declarat adjudeanul.

Ileana Elisei a venit de la Gologanu pentru o reţetă de la medicul diabetolog: „Nu am avut trimitere, dar eu vin la două trei luni să iau reţeta. Am auzit că se plăteşte de acuma peste tot".

Cristian Simion a fost mai norocos. A cerut un bilet de trimitere de la medicul său cu câteva zile înainte ca medicii să nu mai elibereze nici un formular al CAS.

„Am biletul de trimitere de două săptămâni. Nu am venit atunci, am lăsat după Paşte, că am zis că este mai liber acum. M-am cam înşelat", a mărturisit focşănenanul.

Consultaţii fără trimitere gratis

Chiar dacă în mod normal, toate consultaţiile fără bilet de trimitere se taxează cu 40 de lei, ieri s-a făcut excepţie. „Am decis ca, până la rezolvarea acestei situaţii să nu îi taxăm pe pacienţi, chiar dacă nu au bilet de trimitere de la medicul de familie", a declarat Nicolae Moise, managerul spitalului.

Pe de altă parte, medicii de familie spun că au decis deblocarea situaţiei şi că, începând de ieri, vor elibera şi bilete de trimitere şi reţete compensate şi gratuite.

„În baza protocolului pe care l-am semnat la Bucureşti, am încheiat un proces verbal cu reprezentanţii CAS Vrancea şi reintrăm în activitate normal", a declarat Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite