Buget local mai bogat după o lună de vacanţă a stranierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna august este considerată prolifică din punct de vedere al încasărilor la bugetul local, focşănenii veniţi în vacanţă din ţările în care muncesc grăbindu-se să-şi plătească dările.

Dacă pe tot parcursul anului zici că bate vântul la ghişeele de la „taxe şi impozite", focşănenii având la dispoziţie tot timpul să se achite de obligaţiile către bugetul local, lucrurile se schimbă radical în luna august, când se întorc „stranierii" acasă.

În această perioadă, se încasează de două ori mai mulţi bani decât în mod obişnuit.

După ce au muncit un an întreg pe meleaguri străine, aceştia pun deoparte o sumă şi pentru datoriile strânse în perioada cât au stat departe de casă, pe care merg să le achite.

Practic, mulţi îşi folosesc perioada de concediu pentru a-şi rezolva problemele de acasă.

Reprezentanţii primăriei spun că dacă de obicei încasările zilnice sunt de 50.000 delei, în ultimele două săptămâni volumul a ajuns la 90.000-100.000 de lei/zi.

Nu de aceleaşi încasări se poate bucura şi furnizorul de apă caldă şi căldură ENET, sistem centralizat pe care se pare „stranierii” proprietari de apartamente în Focşani l-au părăsit mai demult timp şi au optat pentru microcentrale de apartament, care nu sunt taxate decât pentru ceea ce se consumă.

Mai puteţi citi:

Bugetul Primăriei Focşani pentru anul 2013 este de 77 milioane de euro

Primăria Focşani vrea să aducă venituri la buget din închirierea păşunilor

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite