Autorităţile din Focşani cer localnicilor să mute Ignatul cu trei luni mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solicitarea vine după ce autorităţile au depistat un nou focar de gripă porcină în judeţul Buzău, aflat la graniţa cu judeţul Vrancea

Pentru a nu avea probleme cu pesta porcină, care se manifestă deja de mai mult timp în jurul judeţului Vrancea, cel mai nou focar de Pestă Porcină Africană (PPA) fiind depistat pe raza judeţului Buzău, autorităţile locale din Focşani au venit cu o recomandare către localnici.

Recomandarea se referă la acea parte a populaţiei care creşte porci în gospodării, în mod special în Cartierul Mîndreşti, unde sunt câteva sute de gospodării, oamenii fiind sfătuiţi să-şi taie porcii până nu va fi prea târziu.

"Ca urmare a faptului că UAT Focşani se află în raza de 10 km a unei exploataţii comerciale de suine, Centrul local de combatere a bolilor Vrancea prin Decizia nr. 9/18.09.2018 privind planul de măsuri stabilite pentru zona de supraveghere a Pestei Porcine Africane (PPA) recomandă: depopularea suinelor fără posibilitatea repopulării exploataţiilor non-profesionale (gospodăriile populaţiei) prin sacrificarea pentru consum propriu, sub control sanitar-veterinar sau abatorizarea porcilor (acolo unde este cazul); suspendarea pe o perioadă nedeterminată a activităţii din târgurile de animale vii, orice aglomerare de animale, expoziţii, circuri, bâlciuri şi comercializarea furajelor. Se vor respecta în continuare cerinţele minime de biosecuritate în gospodăriile populaţiei", potrivit unui comunicat al Primăriei Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite