Aproape 500 de liceeni din Focşani, scoşi de la ore de Primărie pentru curăţenia din oraş. Beneficiarii Legii ajutorului minim garantat stau la căldurică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii, convocaţi la curăţenie
Elevii, convocaţi la curăţenie

Municipalitatea derulează până vineri campania „Săptămâna curăţeniei în Focşani”, în care alături de elevi sunt convocaţi la acţiuni angajaţii din serviciile subordonate Primăriei.

Primăria Focşani a demarat de luni, 16 martie, o acţiune prin care se doreşte primenirea oraşului, odată cu venirea primăverii.

Practic, pe parcursul unei săptămâni, elevi, angajaţi ai serviciilor primăriei şi "voluntarii" beneficiari ai ajutorului minim garantat au fost convocaţi de municipalitate să dea o mână de ajutor la curăţenia din oraş. Primăria a dat sarcini pentru fiecare, împărţind oraşul în sectoare, iar zilnic, până vineri, grupe de „muncitori” vor încerca să facă oraşul mai frumos.

La acţiune participă şi aproximativ 500 de liceeni din Focşani, care sunt scoşi de la ore şi nevoiţi să îndure frigul, asta pentru că municipalitatea nu este în stare să-i scoată la muncă pe toţi cei cărora le oferă venitul minim garantat, masă la cantină şi multe alte facilităţi.

Luni a fost ziua când angajaţii Poliţiei Locale au curăţat partea de Nord a oraşului, spre restaurantul „Naşul” şi la intersecţia str. Măgura cu şoseaua de centură, iar 50 de elevi de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”  şi angajaţi de la Serviciul Public Local de Asistentă Socială Focşani au curăţat  Parcul Nicolae Bălcescu, Tot luni, 80 de elevi de la Şcoala Postliceală Sanitară“Hippocrate”  au curăţat zona  8 Martie – B-dul Brăilei.

Marţi, 17 martie, 50 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv curăţă Zona ANL 
-Strada Democraţiei iar angajaţii SC CUP SA Focşani şi 40 de elevi de la Liceul Tehnologic “G.G.  Longinescu”  curăţă liziera de salcâmi dinspre Odobeşti şi canalul Sturza de pe teritoriul oraşului. La rândul lor, angajaţii S.C. ENET S.A Focşani au ca sarcină curăţenia în zona punctelor termice, iar ca acţiuni suplimentare de curăţenie vor merge în zona AquaLand şi pe terenul viran de la Mopaf. Alţi 30 de elevi de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Focşani  curăţă Parcul de pe strada Argeş.

Miercuri, 18 martie,  acţiunea de curăţenie va continua Parcul „Al. Vlahuţă”, Zona Poieniţa şi Crîngul Petreşti, unde vor fi prezenţi 25 de elevi de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”- 25 elevi, angajaţi din Primăria Municipiului Focşani şi 40 de elevi de la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani.

La fel, angajaţii Ateneului Popular şi 30 de elevi de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” vor curăţa Grădina Publica iar Clubul Sportiv Municipal participă cu forţă de muncă la curăţenia Stadionului Municipal Sud. Persoanele  beneficiare de venitul minim garantat (Legea 416/2001) au ca responsabilitate Zona Polivalentă.

Vineri, 19 martie, 70 de elevi de la Colegiul Tehnic Auto “Traian Vuia” Focşani curăţă Intersecţia Dedeman şi şoseaua spre Crîngul Petreşti. Colegiul Tehnic “Ion Mincu”  participă cu 25 elevi la curăţarea Parcul Schuman, angajaţii de la Teatrul Municipal Focşani, Ansamblul Folcloric  "Ţara Vrancei" şi 30 de elevi de la Colegiul Naţional “Al.I.Cuza” Focşani  vor curăţa Parcul „Teatru”.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite