Angajaţii societăţii de termoficare, fără salarii de două luni. ENET este în colaps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate speranţele sunt legate de o eventuală rectificare a bugetului local, astfel încât societatea să obţină ceva bani în contul subvenţiei.

ENET Focşani se află într-o situaţie aproape  fără ieşire. Lăsată de furnizorul de gaze fără combustibilul necesar funcţionării centralei, din cauza datoriilor de peste 14,5 milioane de lei, lucru care afectează de două săptămâni populaţia oraşului, nevoită să se spele la lighean, societatea de termoficare are acum datorii şi faţă de proprii angajaţi.

De aproape două luni, cei 300 de angajaţi nu şi-au mai primit salariile, iar oamenii au ajuns la limita răbdării.

"În fiecare zi ne întrebăm unul pe altul dacă s-a mai aflat ceva de salariile noastre. Trei colegi s-au dus deja să se angajeze la spital, pentru că erau libere acolo nişte posturi la centrala termică. Nimeni nu ştie nimic, suntem disperaţi", ne-a spus un muncitor de la ENET.

Conducerea societăţii ridică din umeri şi stă cu mâna întinsă la Primărie şi la Guvern, în speranţa că se vor obţine ceva fonduri în contul subvenţiei, dar nu ştie ce este prioritar: salariile angajaţilor sau plata datoriei către furnizorul de gaze, mai ales că se apropie sezonul rece şi există posibilitatea ca după apa caldă să lipsească şi căldura în apartamentele racordate la sistemul centralizat.

Între timp, ENET a amânat şi încărcarea instalaţiilor cu apă, aşa cum se face în fiecare an înainte de venirea sezonului rece, pentru că acest lucru presupune încălzirea apei, adică agentul termic, ceea ce este imposibil la această oră.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite