Amfiteatrul din Năruja, mândria localnicilor, salvat de la distrugere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amfiteatrul din Năruja FOTO: Facebook
Amfiteatrul din Năruja FOTO: Facebook

Anul acesta, festivalul de folclor a fost în pericol de a se mai desfăşura, după ce construcţia s-a deteriorat atât de mult încât risca să se distrugă.

Cu zeci de ani în urmă, la Năruja, în Vrancea arhaică, a fost construit un amfiteatru în aer liber, din lemn sculptat, considerat a fi mândria localnicilor, mai ales că aici se desfăşoară an de an un festival de folclor.

Rămas neîntreţinut, amfiteatrul risca să se distrugă încet , dar sigur.

“Din păcate, în ciuda insistenţelor mele ca bibliotecar responsabil şi cu activitatea Căminului Cultural „Popa Şerban” din Năruja, lucrările de reabilitare întârzie nepermis de mult şi cred că se va ajunge ca această bijuterie a comunei să fie complet nefuncţională. Dacă nu se va interveni URGENT, Festivalul „Comoara Vrancei” din acest an nu se va putea desfăşura în acest loc, întrucât concurenţii nu sunt în siguranţă pe actuala scenă. Obştea Năruja a promis că ne va ajuta în timp (tot cu ajutorul lor am acoperit căminul cu tablă şi am schimbat stolăria nouă), dar e nevoie urgent de reparaţii la acoperişul amfiteatrului. Dar…găurile căscate în acoperiş, urmele ploii pe bârnele neprotejate acum, tencuiala desprinsă de pe treptele amfiteatrului, fisurile adânci din zidurile căminului, gardul care te duce cu gândul la o fermă părăsită, WC-ul care se dărâmă, te aduc în prezent!!!...Un prezent care mi-a îngropat toate visele pe care le-am făurit în urmă cu cinci ani când am preluat şi conducerea căminului (după pensionarea domnului Chirilă Titel). Plouă peste tot, şindrila a cedat în multe părţi ale acoperişului, planşeul este vizibil deteriorat…Poate cineva îmi aude strigătul de ajutor!”, a scris pe pagina de Facebook directorul Căminului Cultural din Năruja.

amfiteatru naruja

Probabil mesajul său a avut ecou în rândul autorităţilor, implicându-se în lucrările de raparaţii şi Obştea din Năruja.

“Am alocat nişte bani din bugetul local şi facem în primul rând reparaţii la acoperiş, că acolo era cel mai urgent, ne-a declarat Nicu Ciprian Popescu”, primarul comunei Năruja.

amfiteatru naruja
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite