Alunecări de teren în patru comune din Vrancea. Mai multe case, în pericol de a se prăbuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile din ultima perioadă au cauzat multe probleme în câteva localităţi din judeţ. În comunele Gura Caliţei, Vrîncioaia, Dumitreşti şi Chiojdeni pământul a luat-o la vale, mai multe gospodării fiind izolate, iar altele riscă să se prăbuşească.

Ploile din ultima perioadă au favorizat din nou alunecările din teren, fiind afectate drumuri, dar mai ales case, care riscă să se prăbuşească.

Peste 300 de oameni din comuna Gura Caliţei, mai exact de la Dealul Lung şi Raşca, sunt izolaţi de restul comunităţii după ce drumul s-a surpat.

„Doamne fereşte, dacă i se întâmplă să i se facă rău unui om sau să ia foc vreo casă, nicio maşină de intervenţie nu poate ajunge la ei din cauza alunecărilor de teren care au distrus acest drum”, spun oamenii.

În aceste condiţii, copii se  duc pe jos la şcoală, pentru că nici microbuzul nu mai poate trece.

image

Mai mult decât atât, locuinţele oamenilor au început să se deterioreze şi aceştia se tem că vor fi evacuaţi în perioada următoare.

Autorităţile locale încearcă să găsească soluţii locale la aceste probleme, dar se declară neputincioase în faţa naturii.

„Avem monitorizată situaţia cu atenţie a cetăţenilor, copii, bătrâni , femei însărcinate care au probleme de sănătate. Problema este că în faţa naturii nu ne putem pune, nu avem ce să facem. Căutăm să identificăm soluţii la nivelul Consiliului Local”, spune Neculai Ţandără, primarul comunei Gura Caliţei.

image

Probleme grave sunt şi în comuna Chiojdeni, unde şase familii numărând 27 de persoane au fost evacuate şi adăpostite la şcoala din sat, după ce locuinţele s-au crăpat atât de tare din cauza alunecărilor de teren încât se pot prăbuşi oricând.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Case în pericol să fie înghiţite de pământ la Gura Caliţei, din cauza alunecărilor de teren

Cum a dispărut comuna Lacul lui Baban după alunecările de teren din 1970


 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite