Alegeri prezidenţiale 2014. Ultima paranghelie a PSD înainte de vot. Festivalul „Bachus” secătuieşte bugetul de un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 23 şi 26 octombrie, cu o săptămână înainte de alegerile prezidentiale 2014, dar contrar calendarului din alţi ani, va avea loc la Focşani Festivalul Viei şi Vinului „Bachus”.

Şi în acest an, Festivalul Viei şi Vinului „Bachus” beneficiază de un buget consistent, bani care nu vin din sponsorizări, ci din bani publici. Astfel, Consiliul Judeţean Vrancea a alocat încă de la începutul anului 700.000 de lei pentru manifestare, sumă de care Marian Oprişan nu a fost mulţumit.

În consecinţă, săptămâna trecută consilierii locali din Focşani s-au adunat în şedinţă extraordinară şi sub pretextul votării unor hotărâri importante au alocat de la bugetul municipiului 300.000 de lei în conturile Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”.

Este o practică mai veche a municipalităţii de a plimba banii prin conturile instituţiilor subordonate, dar de fapt banii sunt folosiţi pentru parangheliile care se organizează în Piaţa Unirii.

În cazul nostru este vorba de Festivalul Viei şi Vinului „Bachus”, pentru care „Ţara Vrancei” pune la bătaie 300.000 de lei.

Festivalul a fost pus special în ultima săptămână de campanie, pentru că Marian Oprişan, „artizanul” acestor petreceri publice, mizează pe prezenţa premierului Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale 2014, care va trebui să se simtă „ca acasă” într-un judeţ preponderent „roşu”.

De altfel, dovada că Festivalul „Bachus” a fost „capturat” de PSD este dată şi de faptul că autorităţile judeţului au pregătit un clip de promovare în cadrul căruia este prezentat şi sloganul de campaniei al lui Victor Ponta, „mândri că suntem români”.

„Veniţi în Vrancea, la Focşani, să ne bucurăm la Festivalul Internaţional al Viei şi Viei „Bachus 2014. Mândri că suntem vrânceni, mândri că suntem români”, este mesajul final al clipului.

Pe ce se duc banii

Ca şi în alţi ani, banii vor fi folosiţi pentru plata prestaţiilor artiştilor care vor cânta la Festival.

”Bachus 2014” debutează pe 23 octombrie, iar pe scena din Piaţa Unirii din Focşani vor urca vrâncenii de la Provincialii şi Elena Gheorghe.

Pe 24 octombrie, ”Bachus 2014” va continua cu o lecţie de gastronomie pe care o va susţine cunoscutul chef  Horia Vârlan. Acesta va juriza şi concursul de gastronomie ”Bucătarul de Aur” şi va decerna prestigiosul trofeu ”Bucătarul de Aur”. Seara, pe scena Festivalului vor urca Andreea Bălan, Mandinga şi Voltaj.

În următoarea zi, pe 25 octombrie, pe scenă vor urca Fly Project, Guess Who, dar şi vedetele internaţionale de la Saragossa Band.

Festivalul se va încheia pe 26 octombrie, cu recitalurile Paulei Seling şi cunoscutului artist italian Al Bano, dar şi cu focuri de artificii.

Mai puteţi citi:

Al Bano cântă la Focşani. Artistul va susţine un recital de o oră pe scena Festivalului Viei şi Vinului „Bachus”

Unul dintre invitaţii speciali ai Festivalului „Bachus” de anul acesta, Al Bano, va susţine un recital de o oră pe data de 26 octombrie, la închiderea Festivalului de la Focşani.

Concurs Naţional de Vinuri la ”Bachus 2014”

Concursul, organizat sub patronajul Consiliului Judeţean Vrancea si al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), se va desfăşura în perioada 23-24 octombrie 2014, în sala de mic-dejun a Hotelului Unirea din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite